Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Κώστας Μπακογιάννης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Όλγα Κεφαλογιάννη τα φαβορί για την επόμενη ημέρα στη Ν.Δ.

"Φωτιά" άναψε από χθες το βράδυ η είδηση της παραίτησης του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της Ν.Δ. Μπορεί ο μεταβατικός Βαγγέλης Μεϊμαράκης να κρατά σήμερα τα ηνία του κόμματος, όμως ήδη άρχισε η μάχη... χαρακωμάτων μεταξύ των δελφίνων. Ως επικρατέστεροι εμφανίζονται δύο σημερινοί περιφερειάρχες, ο Κώστας Μπακογιάννης (περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας), ο Απόστολος Τζιτζικώστας (περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας) και η βουλευτής και πρώην υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο γιος της Ντόρας εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος να πάρει το... χρίσμα από την οικογένεια Μητσοτάκη, έναντι του θείου του, Κυριάκου Μητσοτάκη. Επικρατέστερος να πάρει το... "δαχτυλίδι" των Καραμανλικών είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, έναντι του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ η συγγένεια της Όλγας Κεφαλογιάννη με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, ίσως της δώσει πόντους έναντι του Νίκου Δένδια! Κοινή διαπίστωση στα επιτελεία των νεοδημοκρατών, αποτελεί η αναγκαιότητα να εκλεγεί στην ηγεσία της Ν.Δ. ένα νέο ηλικιακά πρόσωπο (μέχρι 40 ετών), ώστε να αποτελέσει αντίβαρο στη φρεσκάδα και την ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου, που σηματοδοτεί ο Αλέξης Τσίπρας.

To Who is who των... "δελφίνων"

Ο Κώστας Μπακογιάννης, γεννήθηκε το 1978, σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο Brown των ΗΠΑ και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση και τις Πολιτικές Επιστήμες στη Σχολή Τζον Φ.Κέννεντυ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Έχει εργαστεί ως στέλεχος σε Διεθνείς Οργανισμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στη Παγκόσμια Τράπεζα µε έδρα το Κόσσοβο, ενώ διετέλεσε ειδικός συνεργάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών. Επίση, διατέλεσε δήμαρχος Καρπενησίου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας γεννήθηκε το 1978, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Εξωτερική Πολιτική και Διπλωματία, στο Georgetown University της Ουάσιγκτον και ολοκλήρωσε τις σπουδές του, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά στο University College of London.Από το 2001 έως το 2007 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα που στηρίζεται σε βιολογικά πρότυπα. Εξελέξη βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Α' Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2007. Από το 2010 ήταν αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε τα ηνία της Περιφέρειας, ύστερα από την αποπομπή του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ενώ επανεξελέγη Περιφερειάρχης και στις εκλογές του 2014.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε το 1975, σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακά στον τομέα Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου των Επιχειρήσεων στο King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το 2006 απέκτησε τον δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις από τη σχολή Fletcher του πανεπιστημίου Tufts της Βοστόνης. Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1999 και έχει εργαστεί σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Νέας Υόρκης, στη νομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ διετέλεσε ειδική συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε νομικά θέματα. Εκλέγεται βουλευτής της Ν.Δ. συνεχώς από το 2007, ενώ στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά διετέλεσε υπουργός Τουρισμού.

πηγή: epirusgate.blogspot.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com