Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εικόνες ντροπής: Ηλικιωμένοι και φτωχοί πληρώνουν το δημοψήφισμα

Το χειρότερό της εφιάλτη ζει η Ελλάδα, αποτέλεσμα της κυβερνητικής απόφασης να μη έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους, αλλά να πάει σε δημοψήφισμα.

Οι τράπεζες είναι κλειστές, οι πολίτες που έχουν αφήσει χρήματα στους λογαριασμούς τους περιμένουν σε ουρές μπροστά από τα ΑΤΜ για να πάρουν 60 ευρώ (αν είναι τυχεροί και δεν έχουν τελειώσει τα 20ευρω) ή 50 ευρώ ημερησίως ενώ η κυβέρνηση που φέρει την ευθύνη για τις εικόνες αυτές προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο πως αυτό θα κρατήσει λίγο και είναι απλώς μία μικρή ταλαιπωρία. Διαψεύστηκε όμως και για ακόμα μία φορά και τα σπασμένα τα πληρώνουν οι πολίτες, αφού το δημοψήφισμα που αποφάσισε η κυβέρνηση να διενεργήσει οδήγησε στην καταστροφή με θύματα τους φτωχούς και τους ηλικιωμένους.

Ατελείωτες ουρές και λιποθυμίες έξω από τις τράπεζες

Μόνο ντροπή προκαλούν οι εικόνες με τις ατελείωτες ουρές που σχηματίζουν οι συνταξιούχοι έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών που άνοιξαν προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους.

Τι και εάν ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης ξεκαθάριζε πως οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά, τελικά η κυβέρνηση δίνει μόλις 120 ευρώ την εβδομάδα στους συνταξιούχους, με τους περισσότερους να περιμένουν για ώρες.

Ετσι σήμερα το πρωί οι εικόνες που αντίκριζε κάποιος ήταν του απόλυτου χάους, του πανικού και φυσικά της ντροπής. Ηλικιωμένοι και απελπισμένοι να σπρώχνονται σε ουρές, να αγωνιούν για να μπορέσουν να πάρουν τα ελάχιστα ευρώ από τη σύνταξή τους και τελικά να μην αντέχουν από την ταλαιπωρία και την πίεση στην οποία τους υπέβαλαν και να λιποθυμούν.

Τα οργισμένα λόγια των ανθρώπων

Οι φωνές και τα λόγια απελπισίας λυγίζουν και τον πιο ψύχραιμο.

«Τι ξεφτίλα είναι αυτή»
«Δεν ντρέπονται να παίζουν με γέρους και ανήμπορους ανθρώπους»
«Πώς μας κάνανε έτσι, είναι θέαμα αυτό να είμαστε παραταγμένοι στη σειρά για 120 ευρώ»
«Δεν είμαστε ζώα μια ζωή δουλεύουμε για να πάρουμε τη σύνταξη και τώρα θα μας κάνουν καψόνια;»
«Θα μπουκάρουμε και ό,τι γίνει, δεν φεύγουμε αν δεν πληρωθούμε όλοι σήμερα»
«Είστε εγκληματίες, ντροπή σας τι θα πει θα πληρωθούμε με αλφαβητική σειρά»

Οργή για την μεταμεσονύχτια απόφαση της κυβέρνηση για εξυπηρέτηση αλφαβητικά

Και σαν να μην έφτανε το «περιορισμός» στις συντάξεις, η κυβέρνηση αποφάσισε χθες τα μεσάνυχτα οι τράπεζες να εξυπηρετήσουν αλφαβητικά τους συνταξιούχους.

Μάλιστα λόγω του πανικού που επικράτησε ανατράπηκαν κάπως τα δεδομένα της αλφαβητικής σειράς,

Πειραιώς: Η μόνη που εξαρχής δήλωσε ότι όλοι θα εξυπηρετούνται με σειρά προτεραιότητας
Eurobank: Η αλφαβητική σειρά προτεραιότητας για την καταβολή των συντάξεων δεν τηρείται, καθώς δεν ήταν δυνατή η ενημέρωση των συνταξιούχων λόγω του προχωρημένου της ώρας κατά την οποία εκδόθηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Alpha Bank: Συστήνει να τηρείται η αλφαβητική σειρά με βάση το αρχικό του Επωνύμου αλλά αναφέρει ότι θα εξυπηρετήσει συνταξιούχους που ενδεχομένως περιμένουν στην ουρά και δεν είχαν ενημερωθεί.
Εθνική Τράπεζα: Δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα μέχρι στιγμής και ισχύει η ανακοίνωση της, από χθες το βράδυ, για είσοδο με αλφαβητική σειρά. Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη είπε: «Η καταβολή συντάξεων εξελίσσεται ομαλά σε όλα τα ανοικτά υποκαταστήματα των τραπεζών». «Στα λίγα υποκαταστήματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όπου παρουσιάστηκε αθρόα προσέλευση συνταξιούχων το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά, ενώ για αρκετά υποκαταστήματα προβλέπεται παράταση ωραρίου μέχρι τις 19:00. Αν χρειαστεί, οι τράπεζες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανοίξουν πρόσθετα υποκαταστήματα».

Ποιες συντάξεις και πότε θα καταβληθούν

Στα γκισέ των τραπεζών θα εξυπηρετούνται, με βάση τους ισχύοντες περιορισμούς, συνταξιούχοι των εξής ασφαλιστικών ταμείων:

1) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που έχει πιστώσει τους λογαριασμούς των συνταξιούχων
από το βράδυ της Παρασκευής, 26 Ιουνίου.
2) ΤΑΠ-ΟΤΕ, που έχει πιστώσει τους λογαριασμούς των συνταξιούχων από σήμερα το μεσημέρι, 30 Ιουνίου.
3) ΤΑΠ-ΔΕΗ, που οι λογαριασμοί θα πιστωθούν απόψε το βράδυ.
4) ΝΑΤ, που έχουν πιστωθεί από χθες, Δευτέρα 29 Ιουνίου.
5) ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που έχουν πιστωθεί από το βράδυ της 26ης Ιουνίου.
6) ΕΤΑΑ, που έχουν πιστωθεί από τις 26 Ιουνίου.
7) ΟΓΑ, που θα πιστωθούν σήμερα το βράδυ, 30 Ιουνίου.
8) ΟΑΕΕ, που θα πιστωθούν αύριο, 1 Ιουλίου 2015, μετά τις 11.00 το πρωί.

sintaks4

sintaks11

tra 6

tapeza3

 

http://www.iefimerida.gr/

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα