Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ο Τσίπρας αποδέχεται τις προτάσεις των Θεσμών"

Ο Αλέξης Τσίπρας έτοιμος να αποδεχθεί τις προτάσεις των δανειστών, τονίζει ο Peter Spiegel των Financial Times. Διαβάστε τι αναφέρει ο πρωθυπουργός σε επιστολή του.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί όλους τους όρους των δανειστών, που έπεσαν στο τραπέζι το σαββατοκύριακο, με ελάχιστες αλλαγές, σύμφωνα με επιστολή του πρωθυπουργού που έστειλε, αργά το βράδυ της Τρίτης μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, στην Κριστίν Λαγκάρντ και στον Μάριο Ντράγκι.

Ο Αλέξης Τσίπρας γράφει στην επιστολή του, σύμφωνα με τον Peter Spiegel των Financial Times, ότι δέχεται όλες τις μεταρρυθμίσεις, εκτός από τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά. Ζητά επίσης η αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2015. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προτείνει η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ να αρχίσει τον Δεκέμβριο του 2019.

"Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί αυτή τη συμφωνία αρχικά και στη συνέχεια να γίνουν προσθήκες, τροποποιήσεις και διευκρινήσεις, ως μέρος της παράτασης του ελληνικού προγράμματος και μέρος της δανειακής συμφωνίας που ζητήθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015".

Ο έλληνας πρωθυπουργός προσθέτει: "Όπως θα παρατηρήσατε, οι τροπολογίες μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται πλήρως την αξιοπιστία και την ευρωστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος".

9d6b2c44 e024 43db afe4 88f75aaefd47

http://www.antenna.gr/

Σχετικά Άρθρα