Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Τέθηκε σε λειτουργία ένα έργο που αναβαθμίζει το Νησί και θωρακίζει τη λίμνη

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος το εγκαινίασε, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας πάτησε συμβολικά το διακόπτη για να λειτουργήσει και ο επί δύο δεκαετίες πρώην πρόεδρος του Νησιού, Θεόδωρος Γκέκας, μίλησε συγκινημένος για μια «μεγάλη μέρα για το Νησί».

Πράγματι η σημερινή σύνδεση του Νησιού με το κεντρικό δίκτυο και τον τελικό αποδέκτη των λυμάτων, το εργοστάσιο Βιολογικού Καθαρισμού ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι λειτουργεί πλέον ένα έργο που αναβαθμίζει το Νησί και προστατεύει τη λίμνη, αλλά παίρνει τέλος μια περιπέτεια πολλών ετών.Όπως είναι γνωστό το αποχετευτικό του Νησιού έχει μια προϊστορία περίπου δεκαπέντε χρόνων, καθώς όταν κατασκευάστηκε παρουσίαζε προβλήματα τέτοια που ήταν αδύνατο να λειτουργήσει.

Χρειάστηκε –όπως υπενθύμισε ο Δήμαρχος- να παρέμβει αρχικά η τότε Νομαρχία για να βελτιώσει το έργο και στη συνέχεια όταν το Νησί ενώθηκε με το Δήμο Ιωαννιτών, η ΔΕΥΑΙ ανέλαβε να κάνει μια σημαντική επένδυση 280.000 ευρώ για να το καταστήσει λειτουργικό.

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο κ. Γκέκας ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη για την παρουσία του, και ο Σεβασμιότατος από την πλευρά του μίλησε για ένα σημαντικό έργο για την καθημερινότητα των ανθρώπων, την προστασία της λίμνης, αλλά και για ένα έργο σημαντικό για τα Μοναστήρια που αποτελούν το καύχημα του Νησιού. «Συγχαίρουμε τη Δημοτική Αρχή που το θέτει σε λειτουργία κι ευχόμαστε να δίνει ο Θεός να εγκαινιάζουμε έργα που είναι σημαντικά για τον τόπο», ευχήθηκε ο Μητροπολίτης.

πηγή: epirusgate.blogspot.gr

 

Register and Claim Bonus at williamhill.com