Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

8.663 Οι επιλαχόντες των επιταγών εισόδου για νέους 18 έως 24 και 25 έως 29 ετών

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, ανακοίνωσε ότι επιλύθηκε το ζήτημα με την ηλικία για 8.663 επιλαχόντες των επιταγών εισόδου για νέους 18 έως 24 και 25 έως 29 ετών και αποφεύχθηκε ο αποκλεισμός σημαντικού αριθμού αιτούντων ανέργων στα προγράμματα. Ως εκ τούτου, οι επιλαχόντες που πλέον δικαιούνται την επιταγή εισόδου στη θέση των διαγραφέντων, μπορούν να την ενεργοποιήσουν έως και τις 19 Αυγούστου.

Το πρόβλημα με την ένταξη των επιλαχόντων προέκυψε από το γεγονός ότι στις αρχικές προσκλήσεις που δημοσιεύτηκαν το 2014, δεν αποσαφηνιζόταν αν το οριζόμενο όριο ηλικίας υπολογίζεται από τη χρονική στιγμή της υποβολής της αίτησης από τον άνεργο ή τη στιγμή της ενεργοποίησης της επιταγής και της ένταξής του στα προγράμματα. Μετά τις ενέργειες της ηγεσίας του υπουργείου η Κομισιόν δέχτηκε την εισήγηση της ελληνικής πλευράς ότι το όριο ηλικίας του ανέργου πρέπει να υπολογίζεται από την υποβολή της αίτησης.

Οι πίνακες κατάταξης των νέων επιλεγέντων αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια». Επισημαίνεται ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν οι πίνακες των νέων επιλεγέντων στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης www.voucher.gov.gr προκειμένου οι νέοι επιλεγέντες, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό αριθμό υποβολής αίτησης, να διαπιστώσουν αν δικαιούνται ή όχι την επιταγή εισόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο κέντρο Δια Βίου Μάθησης Future Voice, στη Ν. Ζέρβα 42β, στα Ιωάννινα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26510 20777

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Register and Claim Bonus at williamhill.com