Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι περιλαμβάνει πρόταση για τα κριτήρια διορισμών των εκπαιδευτικών

Μετά από σειρά συνεδριάσεων και ανταλλαγή απόψεων, στην Ομάδα Εργασίας για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, κατατέθηκε από τον Διευθυντή του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Χρήστο Πιλάλη πρόταση προς τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών για σύστημα που θα στηρίζεται σε δυο μοριοδοτούμενα κριτήρια.

Αυτά είναι η γραπτή βαθμολογία των επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, δηλαδή του 2008 και η προϋπηρεσία που θα υπολογίζεται με ενιαίο συντελεστή, που είναι το 1.

Αν λοιπόν, ένας εκπαιδευτικός είναι επιτυχών του ΑΣΕΠ του 2008 θα αθροίζει στην καθαρή γραπτή βαθμολογία του τα μόρια της προϋπηρεσίας. Σε περίπτωση που δεν είναι επιτυχών του ΑΣΕΠ 2008 τότε θα προσμετρούνται μόνο τα μόρια της προϋπηρεσίας. Η επιτυχία στον ΑΣΕΠ του 2008 δεν είναι προϋπόθεση για ένταξη στον πίνακα διορισμών.

Το σύστημα διορισμών, που προτείνεται, αναμένεται να έχει μεταβατικό χαρακτήρα καθώς πρόθεση του Υπουργείο είναι ένα νέο μόνιμο σύστημα διορισμών.  Ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Δημήτριος Μπράτης στην προσωπική του ιστοσελίδα έχει αναρτήσει επιστολή προς το ΔΣ της ΔΟΕ που αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σε συνέχεια της από 16/06/15 επιστολής μας, σας ενημερώνουμε ότι στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής κατατέθηκε από το Δ/ντή του αναπληρωτή υπουργού παιδείας κ. Χρήστο Πιλάλη, σχετικά με τη μοριοδότηση ( βαθμολογία ΑΣΕΠ – προϋπηρεσία), η παρακάτω πρόταση :

· Να υπολογίζεται με ένα μόριο για κάθε βαθμό η επιτυχία στον ΑΣΕΠ του 2008, αλλά μόνο για τους επιτυχόντες.

Δηλαδή :

Βαθμολογία 70 Χ 1 μόριο = 70 μόρια

Βαθμολογία 54 Χ 0 = 0 μόρια

· Να υπολογίζεται με ένα μόριο κάθε μήνας προϋπηρεσίας π.χ. 80 μήνες χ 1 μόριο = 80 μόρια

Στη συνέχεια θα γίνει μια ενιαία λίστα με το άθροισμα των μορίων και από τις 2 κατηγορίες. Δεν αποτελεί προϋπόθεση η επιτυχία στον ΑΣΕΠ, προκειμένου να συμπεριληφθεί κάποιος στην τελική λίστα. Μπορεί μόνο με την προϋπηρεσία.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης θέσαμε στην επιτροπή, όπως μας είχατε επισημάνει, θέμα δεοντολογίας και ασυμβίβαστου για μέλος της που ορίστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό και προέρχεται από την ιδιωτική εκπαίδευση και το οποίο στην προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής κατέθεσε την πρόταση που σας περιγράψαμε στην επιστολή μας στις 16-6-15. Σύμβουλος του υπουργού παιδείας μας απάντησε ότι θα θέσει το θέμα στον υπουργό. Η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά την Τετάρτη 24 Ιουνίου ».

Σημειώνουμε ότι εφόσον οριστικοποιηθεί η πρόταση για τους διορισμούς αναμένεται να κατατεθεί στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας που θα ψηφιστεί μέσα στον Ιούλιο. Η δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου ολοκληρώνεται στις 26 Ιουνίου και με την ολοκλήρωσή της το νομοσχέδιο θα πάει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και ακολούθως στην Ολομέλεια για ψήφιση.
Καλόγηρος Βασίλειος

πηγή: www.newsbeast.gr