Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Φαντάροι-εκπαιδευτικοί για να καλυφθούν τα κενά!

Το γεγονός ότι τα χρήματα του ΕΣΠΑ για την Παιδεία είναι μειωμένα κατά 400-500 εκατομμύρια με τη μείωση να αφορά προγράμματα της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης σε συνδυασμό με τα περιορισμένα δημοσιονομικά οδηγούν το Υπουργείο Παιδείας σε σκέψεις για συνέχιση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για προσλήψεις αναπληρωτών.

Όπως έχουμε γράψει με το εν λόγω πρόγραμμα διατέθηκαν 30.000 ανθρωπομήνες και πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός προσλήψεων ιδίως στη Β/θμια, η οποία δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ αφού σε αυτό έχουν ενταχθεί προγράμματα που αφορούν κυρίως την Α/θμια και την Ειδική Εκπαίδευση.

Σημειώνουμε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός για τους αναπληρωτές είναι αυξημένος για το 2015 και το ποσό των 41.000.000 ευρώ μπορεί να δώσει περίπου 3.800 ανθρωπομήνες αριθμός που υπολείπεται των 50.000 που ήταν το άθροισμα του κρατικού προϋπολογισμού και του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για το 2014.

Πρόταση για να διδάσκουν οπλίτες απόφοιτοι καθηγητικών σχολών

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμένου με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και το Γενικό Γραμματέα κ. Χασάπη. Η ανακοίνωση του Υπουργείο αναφέρει τα εξής:

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς και ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Χασάπης, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Ακολούθησε πολύ γόνιμη συζήτηση σε σχέση με τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο υπουργείων αναφορικά με τρέχοντα και δυσεπίλυτα προβλήματα του ΥΠΟΠΑΙΘ.

Τα δυσεπίλυτα προβλήματα δεν είναι άλλα από τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που την επόμενη χρονιά αναμένεται να φθάσουν τις 23.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας κατά τη συνάντηση τέθηκε από την πλευρά του υπουργού Εθνικής Άμυνας πρόταση ώστε να διδάσκουν σε απομακρυσμένα σχολεία οπλίτες που είναι απόφοιτοι παιδαγωγικών τμημάτων και καθηγητικών σχολών. Οι εν λόγω θα λαμβάνουν τα μόρια προϋπηρεσίας για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και διορισμών.

Πρόταση αντίστοιχη με τους οπλίτες - γιατρούς

Η πρόταση αυτή θυμίζει την αντίστοιχη ρύθμιση για τους οπλίτες γιατρούς που περιλαμβάνεται σε υπό κατάθεση σχέδιο νόμου. Συγκεκριμένα μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι οπλίτες πτυχιούχοι ιατρικής μπορούν να υπηρετούν σε αγροτικά ιατρεία και περιφερειακά ιατρεία Κέντρων Υγείας. Η τοποθέτηση γίνεται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας, ανάλογα με τις ανάγκες του Υπουργείου Υγείας και τις δυνατότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

2. Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης στις υπηρεσίες και στους φορείς της παραγράφου 1, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου. Μετά την ολοκλήρωση της θητείας, ο πτυχιούχος ιατρικής παραμένει εφόσον το επιθυμεί στο αγροτικό ιατρείο ή το περιφερειακό ιατρείο Κέντρου Υγείας που υπηρέτησε ως οπλίτης έως την συμπλήρωση του απαραίτητου χρόνου υπηρεσίας υπαίθρου.

3. Για τους οπλίτες ιατρούς, που έχουν καταταγεί μετά την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας, το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής τους υποχρέωσης λογίζεται ως ιατρική προϋπηρεσία για το διορισμό αυτών στο Ε.Σ.Υ., σύμφωνα με τις διατυπώσεις του άρθρου 27 παραγράφου 4 του ν. 1397/1983, εφόσον υπηρετούν σε αγροτικά ιατρεία και περιφερειακά ιατρεία Κέντρων Υγείας...

Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί

Η πρόταση για να διδάσκουν φαντάροι – εκπαιδευτικοί θυμίζει ως ένα βαθμό την πρόταση του πρώην υπουργού Παιδείας για εθελοντές εκπαιδευτικούς οι οποίοι, αντί για μισθό, θα λάμβαναν μόρια προϋπηρεσίας.

Δε γνωρίζουμε ακόμα αν θα προχωρήσει η εν λόγω πρόταση καθώς ενώ υπάρχει αντίστοιχη στο σχέδιο νόμου για οπλίτες – γιατρούς δεν υπάρχει αντίστοιχη για οπλίτες – εκπαιδευτικούς. Παράλληλα αναμένονται πολλές αντιδράσεις από την πλευρά της εκπαιδευτικής κοινότητας ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δριμύτατη κριτική που είχε ασκήσει ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Α/θμιας και Β/θμιας Τάσος Κουράκης σε πρόταση του πρώην υπουργού Παιδείας για εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Σφοδρότατη κριτική για τους εθελοντές εκπαιδευτικούς από τον Τάσο Κουράκη

Η πρόταση αυτή είχε γνωρίσει τις έντονες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας. Σφοδρότατη κριτική είχε ασκήσει και σημερινός αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης ο οποίος είχε κάνει την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Το σκηνικό που διαμορφώνει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τα τελευταία 24ωρα ξεπερνά κάθε φαντασία. Αποκορύφωμα (μέχρι στιγμής! ) είναι οι σκέψεις που δημοσιοποίησε ο Υπουργός Παιδείας για εθελοντική εργασία των αδιόριστών εκπαιδευτικών. Σκέψεις για μια πολιτική που στους εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων θα προσθέσει άλλη μία, τη ΄΄νεκρή΄΄ ταχύτητα. Αυτή των απλήρωτων εκπαιδευτικών που θα δουλεύουν και θα αμείβονται με υποσχέσεις και μόνο. Είναι άγνωστο σε ποιους εκπαιδευτικούς αναφέρεται ο κύριος Λοβέρδος. Ίσως σε κάποιους που θασιτίζονται από το οικογενειακό τους εισόδημα, ενώ θα δουλεύουν χωρίς αμοιβή.

Είναι προφανές ότι η δήλωση του Υπουργού δεν αποτελεί μόνο σκέψη, αλλά συγκεκριμένη κατεύθυνση της κυβέρνησης. Η μέχρι στιγμή μετατροπή της εργασίας σε απασχόληση, οργανώνεται να μετατραπεί σε χόμπυ. Και σε όποιον αρέσει!

Για να σοβαρευτούμε λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει σήμερα ευθαρσώς ότι στοχεύοντας πάντα στην μόνιμη εργασία για όλες και όλους, θα καταργήσει κάθε αντεργατική διάταξη και δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε προϋπηρεσία εθελοντικού χαρακτήρα και αν θεσμοθετήσει ο κύριος Λοβέρδος.

Απορούμε τι άλλους "άσους" θα βγάλει ο κύριος Λοβέρδος από το μανίκι του τις επόμενες ημέρες. "
Καλόγηρος Βασίλειος

πηγή: www.news.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com