Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Καμπάνα του δικαστηρίου για την κατάχρηση στο ταμείο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων!

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον υπάλληλο που συντόνιζε τις παραστάσεις και τριάντα μηνών στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΙ Σπύρο Μισθό επέβαλλε το δικαστήριο των Ιωαννίνων για την κατάχρηση που είχε αποκαλυφθεί στο ταμείο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων.

Η κατάχρηση είχε αποκαλυφθεί από την προηγούμενη διοίκηση του Θεάτρου με πρόεδρο τον Γιώργο Λώλη κι αντιπρόεδρο τον Μωυσή Ελισάφ και είχε υπολογιστεί στο ποσό των 120 χιλιάδων ευρώ.

Από την διοίκηση είχε υποβληθεί μήνυση κατά του υπαλλήλου που έκλεινε τις παραστάσεις και κατά παντός υπευθύνου, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί και να καταδικαστεί και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής.

Ο συντονιστής, σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε καταχραστεί το ποσό των 40 χιλιάδων ευρώ και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ.

Τα υπόλοιπα χρήματα, μέχρι τις 120 χιλιάδες, είχαν κάνει φτερά προ του 2008, με αποτέλεσμα το αδίκημα να παραγραφεί.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σπύρος Μισθός, είχε στραφεί με αγωγή κατά της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ, καθώς το 2011, είχε καταγγελθεί η σύμβασή του και είχε απολυθεί. Με την αγωγή διεκδικούσε το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ ως αποζημίωση.

Η αγωγή απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, τόσο ο Μωυσής Ελισάφ και ο Γιώργος Λώλης, όσο και όλα τα μέλη του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένα για τις επιλογές που έκαναν και την τακτική που ακολούθησαν.

Σημειώνεται δε, ότι η πρόσληψη του κ. Σπύρου Μισθού ως καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΙ, προ εννέα ετών περίπου, είχε οδηγήσει τότε στην παραίτηση τον κ. Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος μετείχε εκ μέρους της αντιπολίτευσης καθώς θεωρούσε ότι είναι ακατάλληλος για την συγκεκριμένη θέση.

Στην πορεία αποδείχθηκε ότι επί ημερών του το Δημοτικό Θέατρο όχι μόνο δεν μεγαλούργησε, αλλά κάποιοι είχαν καταφέρει να στήσουν το δικό τους μικρό βασίλειο και να αδειάζουν το ταμείο.

πηγή: epiruspost.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com