Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Με 25.000 κενά θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο!

Ζοφερό προβλέπεται το μέλλον της επόμενης σχολικής χρονιάς, με τα κενά στα σχολεία να υπολογίζονται γύρω στα 25.000.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών έχουν καθυστερήσει και στο υπουργείο Παιδείας βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη οι «ζυμώσεις» για την εύρεση τρόπου υλοποίησης των ελάχιστων μόνιμων προσλήψεων που έχει εξαγγείλει η ηγεσία για το σχολικό έτος 2015-2016.

Ο ακριβής αριθμός δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, με τις προσλήψεις να μην ξεπερνούν (σύμφωνα με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις) τις 3.500 για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (σ.σ.: στόχος είναι να καλυφθούν από τον παραπάνω αριθμό κενά στην ειδική αγωγή αλλά και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση).

Οι διαδικασίες για τις μόνιμες προσλήψεις προχωρούν με αργούς ρυθμούς, ενώ ακόμα, παρά τις δύο συναντήσεις που έχουν γίνει με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών και των ομοσπονδιών, δεν έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις.

«Πονοκέφαλος» για το υπουργείο είναι και η -πρόσφατη- δεσμευτική απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε αντισυνταγματική την αναλογία 60% (από διαγωνισμό ΑΣΕΠ) και 40% (προϋπηρεσία) για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, απόφαση που δεν φαίνεται να συμμερίζονται απόλυτα οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

πηγή: epiruspost.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com