Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόνο 130 μεγαλοοφειλέτες μπήκαν στη ρύθμιση για τα χρέη

Σχεδόν ένα δισ. ευρώ έχει εισπράξει το Δημόσιο από τις ρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. Οι συνολικές εισπράξεις από όλες τις ρυθμίσεις που έχει κάνει το υπουργείο είναι 933 εκατ. ευρώ, τόνισε η υπουργός και εκτίμησε ότι τελικά πάνω από 5 δισ. ευρώ θα ενταχθούν στις τρεις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως είπε επίσης μόνο 130 μεγαλοοφειλέτες μπήκαν στην ρύθμιση των 100 δόσεων από το σύνολο των 6.500 φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που βρίσκονται στην «μαύρη λίστα» της εφορίας. Η κ. Βαλαβάνη απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση για πολύ σοβαρές συνέπειες για όσους δεν μπουν άμεσα στην ρύθμιση (έως τις 26 Ιουνίου που λήγει).

«Προειδοποίησα και παρότι δεν μου αρέσει να απειλώ υπάρχουν 6.500 οφειλέτες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που είχαν μοναδική ευκαιρία να μπουν στην ρύθμιση. Για όσους δεν το έκαναν και δεν θα το κάνουν θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες, όσο σοβαρές μπορούν να είναι», δήλωσε η κ. Βαλαβάνη. Επίσης, κάλεσε ευθέως τις εφορίες να διευκολύνουν τους οφειλέτες (με 3.000 έως 5.000 ευρώ) που επιθυμούν να ενταχθούν στην ρύθμιση των οφειλών τους χωρίς να προχωρούν στις κατασχέσεις των λογαριασμών τους.

Πηγή: www.lifo.gr

Σχετικά Άρθρα