Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Δεν ψήφισε τον Ταγματάρχη η Ζωή

«Παρούσα» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ. Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν υπερψήφισε μετά την την 10ωρη συνεδρίαση την τοποθέτηση του κ. Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, ενώ υπερψήφισε τον Διονύση Τσακνή για την θέση του προέδρου του ΔΣ της EΡΤ. Αναλυτικότερα, θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία έδωσε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή τη Δευτέρα για τον διορισμό του Διονύση Τσακνή ως Προέδρου της ΕΡΤ και του Μιχάλη Γρηγορίου, της Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου και του Νίκου Τρανού ως μελών του ΔΣ, ενώ στην υποψηφιότητα του Λάμπη Ταγματάρχη για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου δεν διαμορφώθηκε η απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών-μελών.

Πάντως ο ρόλος της επιτροπής είναι απλώς γνωμοδοτικός. «Δεν θα είμαι ένας Πρόεδρος που θα φροντίζει να περνάει η γραμμή της κυβέρνησης», είπε ο Διονύσης Τσακνής, ο οποίος ενημέρωσε ότι όλες οι συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΡΤ θα είναι ανοικτές στο λαό και τα πρακτικά θα δημοσιεύονται και θα αποστέλλονται τάχιστα στην Επιτροπή της Βουλής και επισήμανε πως το νέο ΔΣ θα λειτουργήσει χωρίς ρεβανσισμό και αδικίες. Από την πλευρά του ο Λάμπης Ταγματάρχης υποσχέθηκε διαχείριση με διαφάνεια και λογοδοσία και δεσμεύτηκε ότι οι προκλήσεις που θα υλοποιηθούν θα έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία της ενημέρωσης, προσθέτοντας πως το πρώτο μέλημα είναι η τήρηση της δεοντολογίας και ο σεβασμός στον τηλεθεατή. Ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, αν υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν δομές της ΕΡΤ ή της ΕΡΑ, ο κ. Ταγματάρχης είπε πως δεν πρόκειται να κλείσει καμία δομή στο βαθμό που μπορεί να υπηρετηθεί από τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν στην ΕΡΤ, τον αριθμό των οποίων δεν γνωρίζει ακόμη η διοίκηση.

«Σας καλώ να μας κρίνετε για τις δεσμεύσεις μας, το σχέδιό μας, το αποτέλεσμα, όχι από φήμες, προσωπικές αντιπαραθέσεις ή διαρροές», είπε απευθυνόμενος προς την Επιτροπή. Σχετικώς με την Ραδιοτηλεόραση, ο κ. Ταγματάρχης είπε ότι θα δημιουργηθεί διαδικτυακή έκδοση καθώς η έκδοση του περιοδικού ήταν ζημιογόνος (αφού κόστιζε 1.300.000 ευρώ) - κάτι που η πρόεδρος της Βουλής δεν αποδέχθηκε, λέγοντας πως δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με το Ίντερνετ. Στην κατάληξη της τοποθέτησής της αφού η κα Κωνσταντοπούλου είπε προς τον κ. Ταγματάρχη ότι του αναλογούσαν περισσότερα για το «μαύρο της ΕΡΤ», δήλωσε ότι δεν την έπεισαν οι απαντήσεις του και είπε πως είναι γνωστή η διαφωνία της στο πρόσωπό του όμως δεν θεωρεί καταδικασμένη την επιλογή αυτή, δεδομένης της εμπιστοσύνης που επέδειξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε κείνον.

Ερωτήσεις δέχτηκε ο κ. Ταγματάρχης και από τη Ραχήλ Μακρή η οποία στη συνέχεια του είπε ότι απέτυχε στην προηγούμενη θητεία του και αιτιολόγησε λέγοντας πως με την θέση της αυτή υπερασπίζεται τους εργαζόμενους αλλά και την κυβέρνηση από μελλοντικές λανθασμένες επιλογές. Όσο για την αρνητική της θέση στον διορισμό της κας Παπακωνσταντίνου αιτιολόγησε πως η προτεινόμενη δεν της απάντησε αν είναι βαφτιστικιά του κου Ταγματάρχη. Παρότι τόσο ο κ. Ταγματάρχης, όσο και η κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκαν αυτή τη σχέση, η κ. Μακρή δήλωσε ότι δεν πήρε απάντηση.

Πηγή: www.lifo.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com