Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 263

Εξετάζει το σύστημα προσέγγισης GBAS για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Απάντηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για την πορεία της αναβάθμισης του αεροδρομίου Ιωαννίνων έδωσε ο Αναπλ. Υπουργός Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζης στον βουλευτή Ιωαννίνων κ. Κώστα Τασούλα, που υπέβαλε με τη διαδικασία της αναφοράς σχετικό από 3-4-2015 υπόμνημα του Δημάρχου Ιωαννιτών.
Στην απάντησή του ο κ. Σπίρτζης αναφέρει ότι οι εργασίες επέκτασης του κτιρίου αεροσταθμού και του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών καθώς και η επέκταση διαμόρφωσης χώρων στάθμευσης οχημάτων στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων προβλέπεται να ολοκληρωθούν στις 12 Φεβρουαρίου με τελικό συμβατικό αντικείμενο τα 22 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά τα όργανα προσέγγισης στο αεροδρόμιο η ΥΠΑ απαντά στην αναφορά ότι εξετάζεται η εγκατάσταση ενός νέου και πιστοποιημένου συστήματος προσέγγισης (GBAS) το οποίο όπως ενημέρωσε τον κ. Τασούλα η διοίκηση της ΥΠΑ, και θα παρουσιασθεί στο Δήμο Ιωαννιτών σε συνάντηση που θα γίνει στα γραφεία της ΥΠΑ στις 4 Ιουνίου παρουσία εκπροσώπων του EUROCONTROL.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ κ. Κώστας Τασούλας σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργείου τόνισε πως τόσο η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, όσο και η εγκατάσταση ασφαλούς συστήματος υποβοήθησης προσγείωσης θα πρέπει να μη καθυστερήσει άλλο καθώς οι ανάγκες του αεροδρομίου Ιωαννίνων διευρύνονται συνεχώς και αποτελεί ο ίδιος ο αερολιμένας Ιωαννίνων βασικό πυλώνα περαιτέρω ανάπτυξης της Ηπείρου.

πηγή: www.vimanews.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com