Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους υψώθηκε στην ακρόπολη της Παλμύρας

Τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους ύψωσαν οι τζιχαντιστές στην αρχαία ακρόπολη της Παλμύρας στη Συρία, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από υποστηρικτές τους στο διαδίκτυο.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την Παλμύρα την Τετάρτη, μετά από σφοδρές μάχες με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις. «Η ακρόπολη της Ταντμόρ (η αραμαϊκή ονομασία της Παλμύρας) υπό τον έλεγχο του Χαλιφάτου» έγραφε η λεζάντα σε μια από τις φωτογραφίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Σε μια άλλη, ένας τζιχαντιστής χαμογελάει ενώ κρατάει το λάβαρο και στέκεται στο τείχος της ακρόπολης.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν να επαληθευτεί η αυθεντικότητα των φωτογραφιών. Φόβοι εκφράζονται για την καταστροφή των αρχαιοτήτων στην Παλμύρα από το Ισλαμικό Κράτος, καθώς οι τζιχαντιστές έχουν καταστρέψει μνημεία σε άλλες περιοχές, καθώς τα θεωρούν «ειδωλολατρικά».

Υποστηρικτές του ΙΚ έχουν αναρτήσει επίσης βίντεο στα οποία οι μαχητές ψάχνουν από σπίτι σε σπίτι στην Παλμύρα για να εντοπίσουν τυχόν στρατιώτες που αποκόπηκαν και έμειναν πίσω, ενώ άλλοι κατέβαζαν πορτρέτα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και του πατέρα του. Ακτιβιστές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 200 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη υπερασπιζόμενοι την Παλμύρα.

Στο μεταξύ, στο γειτονικό Ιράκ, σιιτικές πολιτοφυλακές και άνδρες των ενόπλων δυνάμεων ξεκίνησαν σήμερα από μια στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Ραμάντι και κατευθύνονται σε περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές, ανέφεραν ένας αυτόπτης μάρτυρας και ένας ντόπιος αξιωματούχος. Ενώ όμως οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακαταλάβουν το Ραμάντι, την πρωτεύουσα της Άνμπαρ, οι τζιχαντιστές προωθούνται προς την κατεύθυνση της Φαλούτζα στην προσπάθειά τους να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στην πρωτεύουσα Βαγδάτη.

Πηγή: www.lifo.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com