Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 263

Προφυλαχτείτε από τα τσιμπήματα του καλοκαιριού

Κάτι που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας είναι κάποιοι απρόσκλητοι και ανεπιθύμητοι επισκέπτες που συχνάζουν σ' αυτά τα μέρη, όπως κουνούπια, μέλισσες, τσούχτρες, αλλά και φίδια. Δεν υπάρχει, όμως, κανένας λόγος ανησυχίας. Μην τους αφήσετε να σας χαλάσουν το κέφι, παραμείνετε ψύχραιμοι, ακολουθήστε τις παρακάτω απλές οδηγίες και όλα θα πάνε καλά!

Πρέπει να γνωρίζετε πως τα κουνούπια εκτός από κοκκινίλες που μας προκαλούν έντονη φαγούρα, μπορεί να είναι υπεύθυνα και για τη μετάδοση σοβαρών ασθενειών, όπως της ελονοσίας, του κίτρινου πυρετού, του Δάγκειου πυρετού, κ.ά. Αν πρόκειται να επισκεφθείτε περιοχή που έχει πολλά κουνούπια να φοράτε ελαφριά ρούχα που καλύπτουν όλο το σώμα σας και δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα εντομοαπωθητικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αποφύγετε να ξύσετε την ερεθισμένη περιοχή, γιατί μπορεί να προκληθεί ακόμη και μόλυνση.

Για να ανακουφιστείτε από την ενοχλητική φαγούρα τρίψτε λίγο φρέσκο μαϊντανό ή ρίξτε λίγη πούδρα πάνω στην πρησμένη περιοχή. Επίσης, μπορείτε να κάνετε μασάζ με ξίδι ή χυμό λεμονιού. Αν η φαγούρα δεν υποχωρεί, αλείψτε την περιοχή με μια κορτιζονούχα κρέμα .Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει αποτέλεσμα, ρίξτε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή μέντας σ' ένα βρεγμένο πανί και ακουμπήστε το πάνω στο εξάνθημα.

Όσον αφορά για τα τσιμπήματα από έντομα όπως η μέλισσα ή η σφήκα προκαλούν τοπική κοκκινίλα, πρήξιμο, πόνο ή φαγούρα, ως αντίδραση του δέρματος στο δηλητήριο που εισέρχεται στον οργανισμό μας από το κεντρί του εντόμου. Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν από αρκετές ώρες μέχρι μερικές ημέρες. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που σας τσιμπήσει τέτοιο έντομο είναι να αφαιρέσετε το κεντρί του με μια αποστειρωμένη βελόνα, ένα μαχαίρι, ή ξύνοντας με το νύχι σας ή μ' ένα τσιμπιδάκι.

Καθαρίστε την περιοχή με ένα σαπούνι με ουδέτερο pH και για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα βάλτε στο σημείο πάγο, κρύες κομπρέσες, ή τρίψτε το με γάλα ή αμμωνία.

Επίσης, δραστική είναι η αλοιφή κορτιζόνης καθώς και τα αντισταμινικά χάπια που θα πρέπει να υπάρχουν στο φαρμακείο σας.

Το τσίμπημα από τσούχτρα δεν προκαλεί ιδιαίτερο πρόβλημα, εκτός από την περίπτωση κάποιου αλλεργικού ατόμου με ειδική ευαισθησία. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, τα συνήθη συμπτώματα από το τσίμπημα είναι: έντονη κοκκινίλα με ή χωρίς πρήξιμο, που συνδυάζεται με έντονο τσούξιμο, πόνο ή φαγούρα. Ο τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι οι εξής:

Kατ' αρχήν, εάν έχουν παραμείνει κάποια πλοκάμια της τσούχτρας κολλημένα στο σώμα σας, απομακρύνετέ τα, όχι όμως με γυμνά χέρια γιατί θα προκληθεί και εκεί ερεθισμός. Ένας τρόπος είναι να γεμίσετε τις χούφτες σας με άμμο και να τρίψετε την περιοχή.

Στη συνέχεια, πλύνετε το ερεθισμένο σημείο με άφθονο θαλασσινό νερό για να απομακρύνετε τις τοξίνες και βάλτε του πάνω πάγο ή κρύες κομπρέσες, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση των τοπικών φαινομένων στο δέρμα. Χρήσιμη σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι και μία κορτιζονούχα αλοιφή, η οποία δρα κατά της τοπικής φλεγμονώδης αντίδρασης και ανακουφίζει άμεσα από τη φαγούρα και το τσούξιμο και δεν υποχωρούν με τα προηγούμενα μέτρα, ίσως υπάρχει ανάγκη για μία ένεση κορτιζόνης.

www.zougla.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com