Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα παιδιά της Μέριμνας «υιοθέτησαν» τη Μ. Αγγέλου

Τα παιδιά των δομών της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ» έστειλαν τα δικά τους μηνύματα, έδωσαν και πήραν χαρά και με μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, «υιοθέτησαν» τον πεζόδρομο της Μ. Αγγέλου.

Τα παιδιά γέμισαν χρώμα τον πεζόδρομο φυτεύοντας λουλούδια στις ζαρντινιέρες, δεσμεύθηκαν να διατηρήσουν όλο το χρόνο την όμορφη εικόνα που δημιούργησαν, ζητώντας από όλους να σεβαστούν την προσπάθεια τους και να μην την «καταδικάσουμε» να έχει την ... τύχη που πολλές φορές επιφυλάσσουμε, όλοι μας, για τους δημόσιους χώρους.
Τα παιδιά, πολλά από τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρές αναπηρίες, χάρηκαν πραγματικά την εκδήλωση που περιελάμβανε παιχνίδι, δρώμενα και τραγούδια κι έστειλαν διπλό ηχηρό μηνύματα. Το μήνυμα ότι «στην κοινωνία είμαστε όλοι ισότιμοι», όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, αλλά και το μήνυμα της «κοινωνικής συνευθύνης» για το δημόσιο χώρο, όπως τόνισε ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της «Μέριμνας», Θανάσης Μανταλόβας.
Τα παιδιά με ένα μοναδικό τρόπο μετέδωσαν τη χαρά τους, «θέλουμε να σας μεταδώσουμε τη χαρά που έχουμε όταν δημιουργούμε», όπως είπε και η Διευθύντρια του ΚΔΑΠ Αννέτα Ρήτα. Ζήτησαν «την προσπάθεια τους να τη σεβαστούμε και να την μιμηθούμε όλοι», όπως πρόσθεσε η Γενική Διευθύντρια Ρόη Ζηκίδου.
Έδειξαν ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, «υιοθετώντας» και φροντίζοντας το δέντρο ή τη ζαρντινιέρα που είναι μπροστά από το σπίτι ή την επιχείρηση του, αποτρέποντας την «κακοποίηση» και την καταστροφή τους.
Έδωσαν το δικό τους μήνυμα
«Η σημερινή δράση των παιδιών της Μέριμνας μας γεμίζει χαρά και συγκίνηση και μας δίνει δύναμη ζωής. Όλοι όσοι θεωρούμαστε αρτιμελής στο σώμα και το μυαλό, παραδειγματιζόμαστε από τα άτομα με ειδικές δεξιότητες. Στην κοινωνία είμαστε όλοι ισότιμοι», υποστήριξε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας.

Μίλησε αφενός για την πολύ σπουδαία δουλειά που γίνεται στη «Μέριμνα» και αφετέρου για την αξία του εθελοντισμού. Μάλιστα με δεικτικό τρόπο σχολίασε πως «ανοίγουμε τις πόρτες μας στους εθελοντές, σε πείσμα όσων σχολιάζουν πως οι εθελοντές υποκαθιστούν τις αδυναμίες του Δήμου. Φυσικά και ο εθελοντισμός δεν υποκαθιστά τις υποχρεώσεις ενός Δήμου, όμως ο εθελοντισμός μας κάνει ενεργούς πολίτες». Ο Δήμαρχος κάλεσε τους συμπολίτες να παραδειγματιστούν από τα παιδιά της Μέριμνας, «να σεβαστούμε και να φροντίσουμε τα δημόσια έργα για να απολαμβάνουμε όλοι όμορφες εικόνες».

Ο Θανάσης Μανταλόβας, ο νέος πρόεδρος της «Μέριμνας, ευχαρίστησε τον προκάτοχο του κ. Κώστα Πέτσιο, το προσωπικό και τα στελέχη της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, μιλώντας για την «καταπληκτική δουλειά» που κάνει, προσφέροντας υπηρεσίες σε παιδιά και γονείς που το έχουν ανάγκη.

«Τα παιδιά με τις ειδικές δεξιότητες, θέλουν να είναι ισότιμοι πολίτες. Στη Μέριμνα αυτό που προσπαθούμε είναι να κάνουμε όσο πιο ισότιμη γίνεται τη σχέση των παιδιών μέσα στην κοινωνία», είπε ο κ. Μανταλόβας.

Αναφερόμενος στην «υιοθέτηση» της Μ. Αγγέλου, ο κ. Μανταλόβας υπογράμμισε πως «στέλνει ένα πολύ ηχηρό συμβολικό και ουσιαστικό μήνυμα. Το μήνυμα της κοινωνικής συνευθύνης. Προσπαθώντας όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πιο όμορφη την πόλη μας».

πηγή: www.vimanews.gr