Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η προθεσμία για την κλήρωση στα πειραματικά

Από 22 Μαΐου έως και 9 Ιουνίου θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις όσοι ενδιαφέρονται να εισαχθούν με κλήρωση στα Πειραματικά σχολεία της χώρας αλλά και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε γραπτή δοκιμασία για τις πρότυπες σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων Β. Τσελφές, αναφέρεται ότι ο κάθε υποψήφιος δικαιούται να συμμετάσχει στις διαδικασίες επιλογής μίας και μόνο σχολικής μονάδας, ενώ οι ενδιαφερόμενοι γονείς οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα www.iep.edu.gr/pps.

Η κλήρωση σε κάθε σχολική μονάδα θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου. Αρχικά θα διεξαχθεί η γενική κλήρωση, στην οποία θα επιλεγεί το 80% των προκηρυσσόμενων θέσεων, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι.

Στη συνέχεια θα διεξαχθεί ειδική κλήρωση με την οποία θα επιλεγεί το 20% των θέσεων για μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι είναι: δίδυμοι ή τρίδυμοι, υιοθετημένοι, αδέλφια μαθητών που ήδη φοιτητούν στο συνδεδεμένο πειραματικό δημοτικό, γυμνάσιο ή λύκειο κ.λπ.

Οσον αφορά τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, οι απόφοιτοι του κάθε σχολείου θα εγγράφονται στην επόμενη βαθμίδα. Κλήρωση θα διενεργείται μόνο για τη συμπλήρωση τυχόν κενών θέσεων.

Στην Α΄ τάξη των πρότυπων γυμνασίων, η εισαγωγή όλων των μαθητών θα γίνει με γραπτή δοκιμασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα πρότυπα σχολεία στις 22 Ιουνίου. Οι μαθητές θα αξιολογηθούν σε γνώσεις και δεξιότητες στη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά σε μια δίωρη δοκιμασία.

πηγή: epiruspost.gr