Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εν αναμονή ανακοινώσεων για μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας - Πλοκάμια και στην Ήπειρο

Εκτεταμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και λαθρανασκαφών, που σχετίζεται και με τις κλοπές του παρελθόντος από μοναστήρια και εκκλησίες

των Ιωαννίνων, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες από την Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την επιχείρηση κατευθύνει και συντονίζει η Ασφάλεια Αττικής, ενώ διεξάγονται έρευνες σε Αθήνα, Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Πελοπόννησο.

Έχουν συλληφθεί τουλάχιστον δύο άτομα στο νομό Τρικάλων, με καταγωγή όμως από το Μέτσοβο, και έχουν βρεθεί χρηματικά ποσά, αρχαία αντικείμενα και χρυσές λίρες. Πρόκειται για 41χρονο ιδιοκτήτη μεγάλης κτηνοτροφικής μονάδας της περιοχής και την 64χρονη μητέρα του, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πολυτελή αυτοκίνητα, επτά όπλα, μεγάλο χρηματικό ποσό (πάνω από 80.000 ευρώ πάνω του), αλλά και αστυνομικός εξοπλισμός, όπως ασύρματοι και φάρος περιπολικού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υπόθεση, η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρή, εμπλέκονται επιχειρηματίες και άλλα άτομα, ανάμεσά τους και ένας ξενοδόχος, ο οποίος έχει συλληφθεί ξανά πριν από μερικούς μήνες και είχε αφεθεί ελεύθερος, αν και έχει κατονομαστεί ως ο άνθρωπος που διοχέτευε κλεμμένες εικόνες από την Ήπειρο στο εξωτερικό.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών αναμένεται ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

πηγή: www.vimanews.gr

Σχετικά Άρθρα