Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 263

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα έτοιμα για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Απόλυτα έτοιμη δηλώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων τη Δευτέρα 18 Μαΐου με το μάθημα της «Νεοελληνικής Γλώσσας». Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων θα λειτουργήσουν συνολικά 17 Εξεταστικά Κέντρα, εκ των οποίων τα 15 Γενικών Λυκείων, ένα ΕΠΑΛ και ένα για παιδιά φυσικώς αδύνατα, στα οποία θα εξεταστούν συνολικά 1258 υποψήφιοι.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Γιάννης Ντούρος, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες δοκιμές για την αποστολή των θεμάτων και έχουν ρυθμιστεί όλα τα ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία των πανελλαδικών, ωστόσο ακόμη κι αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, υπάρχει η εμπειρία να αντιμετωπιστεί.

Εν συνεχεία ο κ. Ντούρος υπενθύμισε ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι στο Εξεταστικό Κέντρο το αργότερο τη Δευτέρα στις 7.45 το πρωί, με την έναρξη των εξετάσεων να γίνεται στις 8.30 το πρωί. Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Γιάννης Ντούρος υπενθύμισε ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και το καρτελάκι εισόδου, ενώ ιδιαίτερα επέστησε την προσοχή στα κινητά τηλέφωνα.

«Αν δεν σας είναι απολύτως απαραίτητο να το αφήσετε στο σπίτι σας. Απαγορεύεται ακόμη και κλειστό κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Οι υπεύθυνοι επιτηρητές έχουν αυστηρή οδηγία μηδενισμού του γραπτού σας. Είναι κρίμα να πάνε κόποι και όνειρα χαμένοι για μια αμέλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντούρος.
Απευθυνόμενος στους μαθητές και στους γονείς τους, είπε πως σε καμιά περίπτωση οι εξετάσεις αυτές δεν είναι μονόδρομος στη ζωή τους και επανέλαβε κάποιες συμβουλές.

«Κατά την εξέταση να είσαι συγκεντρωμένος. Να διαβάσεις προσεκτικά τις ερωτήσεις και να οργανώσεις το χρόνο σου. Μην πανικοβάλλεσαι. Ξεκίνα από ό,τι γνωρίζεις καλά και έπειτα πήγαινε στα δύσκολα. Άφησε χρόνο για να ξαναδιαβάσεις τις απαντήσεις σου. Μετά την εξέταση μη σπαταλάς χρόνο από την ξεκούραση σου η το διάβασμα για το επόμενο μάθημα, προσπαθώντας να δεις τι έπιασες», σημείωσε και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

πηγή: www.vimanews.gr

Σχετικά Άρθρα