Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Τέσσερις τραυματίες στο ΑΠΘ μετά από επίθεση κουκουλοφόρων

Θεσσαλονίκη
Επεισόδια έγιναν σε δύο πανεπιστήμια, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) όταν ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να διακόψουν την εκλογική διαδικασία για την εκλογή των εκπροσώπων των φοιτητών και να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές.

Στο ΑΠΘ όπου το κτίριο της πρυτανείας του βρίσκεται σε κατάληψη επί ημέρες, με ενέργειες της πρυτανείας του είχαν εξασφαλισθει από χθες με ηλεκτρονικό τρόπο οι κατάλογοι των υποψηφίων ώστε να ολοκληρωθεί σήμερα ομαλά η εκλογική διαδικασία.

Ωστόσο, ομάδα 30 περίπου κουκουλοφόρων με ρόπαλα εισέβαλε πριν από λίγη ώρα στα κτίρια, έσπασε τα τραπεζακια της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ (ΝΔ), ενώ στα επεισόδια που ακολούθησαν τραυματίστηκαν 2-3 φοιτητές, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Παρόλα αυτά οι εκλογές συνεχίζονται τώρα στο Ίδρυμα κανονικά.

Στο ΕΜΠ, ομάδα 15 κουκουλοφόρων μπήκε στο κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος στην οδό Πατησίων, από την είσοδο της οδού Τοσίτσα, διαπληκτίστηκε με τον φύλακα της εισόδου, ο οποίος έπεσε επίσης θύμα τραυματισμού και μπήκε στο προαύλιο του κτιρίου όπου τρομοκράτησε φοιτητές.

Τελικά οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν και η πρυτανεία του Ιδρύματος έκλεισε την είσοδο της οδού Τοσίτσα, ενώ αυτή τη στιγμή το κλίμα είναι ήρεμο και έχει μείνει ανοικτή μόνο η είσοδος της οδού Στουρνάρη.

πηγή: www.tovima.gr