Οι αεροδιακομιδές στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων βοηθούν στην ανάπτυξη του τουρισμού

Στη σημασία που έχει για την αύξηση της επισκεψιμότητας στα Γιάννενα  και στην Ήπειρο η ύπαρξη οργανωμένων αεροδιακομιδών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων αναφέρεται η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.

“Πάγια άποψη της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων είναι να δοθεί έμφαση και σε αυτόν τον ρόλο του αεροδρομίου, με δεδομένο πως πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας. Στα Ιωάννινα εδρεύουν δύο μεγάλα νοσοκομεία (το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα), που συχνά αναλαμβάνουν την περίθαλψη ασθενών από άλλες περιοχές και παράλληλα αποτελούν και νοσοκομεία αναφοράς για τον covid για όλη την Ήπειρο. Η ετοιμότητα του αεροδρομίου στην υποδοχή αεροσκαφών μεταφοράς ασθενών αλλά και η ύπαρξη μόνιμης βάσης ελικοπτέρων αεροδιάσωσης, μπορούν να αποβούν σωτήριες για ασθενείς και τραυματίες” επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που συνεχίζοντας τονίζει την  αξία που έχει ένα αεροδρόμιο με τέτοιου είδους ετοιμότητα στις προτιμήσεις των τουριστών, μιας και στην περιοχή αναπτύσσονται πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων εξαιρετικά δημοφιλών στους επισκέπτες μας, όπως η αναρρίχηση, ορειβασία, πεζοπορία, ράφτινγκ, σκι κ.ά.

“Η δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε περίπτωση ατυχήματος είναι σωτήρια και οι εγγυήσεις που θα παρέχουμε στους ταξιδιωτικούς πράκτορες θα είναι δεδομένες. Θεωρούμε πως η δημιουργία ενός οργανωμένου δικτύου αεροδιάσωσης και παροχής πρώτων βοηθειών στην περιοχή μας θα αποτελέσει ένα βασικό στοιχείο ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος, ενώ θασυμβάλλει και στην αύξηση της επισκεψιμότητας”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.

Register and Claim Bonus at williamhill.com