Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και το φετινό Run Greece

Με την συμμετοχή περισσότερων από 3.500 δρομέων όλων των ηλικιών, αθλητών, ανθρώπων που τρέχουν για διασκέδαση και μικρών παιδιών, πραγματοποιήθηκε ο τρίτος αγώνας της σειράς Run Greece στα Γιάννενα, με την πόλη να ζει μοναδικές στιγμές.

Ο φετινός αριθμός αποτέλεσε ρεκόρ για μια διοργάνωση που μετρά μόλις τρία χρόνια ζωής, ωστόσο από την πρώτη στιγμή την αγκάλιασαν χιλιάδες πολίτες, δείχνοντας τη στροφή τους προς την άθληση. Χιλιάδες ήταν και αυτοί που βρέθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην παραλίμνια περιοχή, για να στηρίξουν με το χειροκρότημά τους όσους επέλεξαν να φορέσουν τα αθλητικά τους παπούτσια.

Το Run Greece ξεκίνησε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον αντιδήμαρχο Ιωαννίνων Παντελή Κολόκα να δίνουν την εκκίνηση στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, στον οποίο πρώτος τερμάτισε ο Βασίλης Τσιόλης, δεύτερος ο Δημήτρης Αυγήτας και τρίτος ο Sebastian Kaluian. Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε η Αγγελική Γκρέμου, ακολουθούμενη από τις Ιωάννα Μπαράτσα και Ελένη Διαμάντη.

Περίπου 2000 άτομα βρέθηκαν στην εκκίνηση για τον αγώνα των 5 χιλιόμετρων. Την εκκίνηση έδωσε ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου πάτερ Αντώνιος και ένα ανθρώπινο ποτάμι πλημμύρισε το κέντρο της πόλης με τους πρώτους αθλητές να φτάνουν στο Κάστρο, όταν κάποιοι άλλοι βρισκόταν ακόμη στην αφετηρία.
Στα πέντε χιλιόμετρα πρώτος τερμάτισε ο Σταύρος Γκίνης, δεύτερος ο Γιώργος Πέτσης και τρίτος ο Βασίλης Νάσιος. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Κατερίνα Ζέρβα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ναυσικά Νικολή και στην τρίτη η Λαμπρινή Χαλκιά.

Τη στήριξη της Περιφέρειας τόσο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, όσο και σε άλλες μεγάλης κλίμακας, τόνισαν σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Περικλής Βασιλάκης. Στην αναπτυξιακή διάσταση των αγώνων στάθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΣ – ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Κώστας Μάμαλης, λέγοντας πως ο αθλητισμός μπορεί να φέρει οικονομικά οφέλη για την περιοχή.

Ο αγώνας είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς 2.000 ευρώ διατέθηκαν για την δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή, με τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Καλούδη και τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου πατέρα Αντώνιο να αναφέρονται στο έργο που γίνεται και να ζητούν από τον κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθεια.

πηγή: www.vimanews.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com