ΓΙΑΝΝΕΝΑ : Το σωματείο Καφέ, Μπάρ, Εστιατόρων και Συναφών επαγγελμάτων , για τις εταιρείες χαμηλού κόστους

“Στο πρόβλημα της οξείας εποχικότητας της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας ήρθε να απαντήσει η η low cost αεροπορική εταιρία Ryanair με πρότασή της προς την Ελληνική πολιτεία και τους αρμόδιους υπουργούς.

Η εταιρία που υποστηρίζει πως μέχρι το 2026, θα πετάει 225 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως με στόλο περισσότερα από 600 αεροσκάφη, με ιδιαίτερα χαμηλούς ναύλους και ένα αυξανόμενο δίκτυο πάνω από 240 αεροδρόμια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Ryanair θα δεσμευτεί να διπλασιάσει τους επιβάτες πριν από την πανδημία του 2019 με αριθμούς στην Ελλάδα έως 10 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται αναλυτικά στην πρότασή τους. Το πιο σημαντικό, έως και το 50% αυτής της σταδιακής αύξησης της κυκλοφορίας θα μπορούσε να είναι υλοποιείται κατά τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες εκτός αιχμής (συμπεριλαμβανομένων από Ιωάννινα και Βόλο σε νέους προορισμούς όπως το Λονδίνο, το Μιλάνο, το Παρίσι και η Στοκχόλμη), προσφέροντας περισσότερες από 4.000 επιπλέον θέσεις εργασίας και επιπλέον ετήσια τουριστική δαπάνη 1 δισ. ευρώ.

Ζητάει με σαφήνεια δε,για να υλοποιήσει τα παραπάνω, κάποιες συγκεκριμένες ανταποδοτικές διευκολύνσεις και απαλλαγές, όπως θα έκανε και ο μικρότερος επιχειρηματίας που έχει να προσφέρει κάτι στον τόπο που θα δραστηριοποιηθεί.

Μείωση των τέλων των επιβατών εκτός καλοκαιρινής περιόδου…θα επέτρεπε–όπως λέει η εταιρία- σε εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Ryanair να προσφέρουν ακόμη χαμηλότερους ναύλους σε περιόδους εκτός αιχμής, που αυτό θα τονώσει τη ζήτηση και θα αυξήσει τον αριθμό των επιβατών.

Εξάλλου υπάρχει έρευνα που αποδεικνύει ότι όποιος προορισμός συνεργάστηκε με εταιρεία χαμηλού κόστους, η κίνηση στα αεροδρόμια αυτά αυξήθηκε από 150 έως 1.000%
Η μείωση των φόρων στις περιόδους έκτος αιχμής, θα έχει αποπληρωμή δεκαπλάσια μέσω της αύξησης των καταναλωτικών δαπανών και της δημιουργίας θέσεων εργασίας που θα ωθήσουν περαιτέρω τις επενδύσεις στο συνολικό τουριστικό προϊόν.

Και ρωτάμε τώρα εμείς, το Σωματείο ΠΑΜΒΩΤΙΣ.

Μας ρωτούν τα μέλη μας.

Ρωτάμε τους υπόλοιπους επαγγελματίες της πόλης.

Μας ρωτούν οι φίλοι και οι οικογένειές μας.

Ρωτάμε τα κόμματα και τους πολιτικούς μας , τους επαγγελματικούς φορείς μας.

Ρωτάμε ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!

Υποψιάζεται κάποιος από εσάς –την ώρα που η επισιτιστική & ενεργειακή κρίση είναι ande portas πόσο σημαντικό θα είναι για τον προορισμό και τις επιχειρήσεις μας η έλευση μιας εταιρείας χαμηλού κόστους ;

Ο χρόνος αυτές τις ώρες δεν μπορεί να σπαταληθεί.

Να πάρουν όλοι θέση.

Να ζητηθεί από την εταιρία συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και βιώσιμη πρόταση.

Ας προχωρήσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Όποτε το κάναμε, κερδισμένοι βγήκαμε!

Ας το επαναλάβουμε.”

Σωματείο Παμβώτις

Register and Claim Bonus at williamhill.com