Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Διακοπές με τα παιδιά, θέλει προσοχή!

Η απόλαυση της θάλασσας κρύβει δυστυχώς κινδύνους που δεν πρέπει να αγνοήσουμε! Οι υπεύθυνοι του σωματείου «Πρόληψη Παιδικού Ατυχήματος» εκπέμπουνSOS στους γονείς, προκειμένου οι διακοπές να μην βγουν σε καμία περίπτωση ξινές!! Εκτός από τα κουβαδάκια, τα αντιλιακά και τα μαγιό ας φροντίσουμε πάνω από όλα να προστατεύουμε τα παιδιά μας από τον πνιγμό, αφού συνδυασμός ήπιου κλίματος και υγρού στοιχείου, κάνει τους μικρούς μας φίλους ιδιαίτερα επιρρεπή στα ατυχήματα από πνιγμό. Δεν είναι ψέμα πως τα μικρά παιδιά μπορούν να πνιγούν, σε λίγα μόνο εκατοστά νερό σε ελάχιστο χρόνο.

Τι πρέπει να προσέχουμε;

Το «Α» και το «Ω» επισημαίνουν οι ειδικοί είναι να μάθουμε στα παιδιά μας από την πιο μικρή ηλικία να κολυμπούν σωστά, το κολύμπι σώζει ζωές και η υπερπροστασία μπορεί να «σκοτώσει», γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να φοβούνται το νερό, αλλά να το χαίρονται με ασφάλεια

10 εντολές για Safe διακοπές!

1 Ποτέ μην αφήνουμε μικρά παιδιά κοντά στο νερό χωρίς επίβλεψη, ακόμα και εάν ξέρουν να κολυμπούν.

2 Για την ασφάλειά τους, να μη βασιζόμαστε σε φουσκωτά αντικείμενα, όπως μπρατσάκια και κουλούρες.

3 Να μην κολυμπούν με γεμάτο στομάχι. Πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις ώρες από το τελευταίο γεύμα.

4 Μην τα αφήνουμε να απομακρύνονται από την ξηρά, χωρίς επίβλεψη.

5 Είναι επικίνδυνο το κολύμπι σε πολύ ταραγμένη θάλασσα και σε περιοχές όπου υπάρχει δυνατό θαλάσσιο ρεύμα.

6 Είναι σημαντικό για τα παιδιά να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους στο κολύμπι και να αποφεύγουν τους ηρωισμούς.

7 Επικίνδυνα παιχνίδια στο νερό, όπως πατητές, κράτημα αναπνοής και άλλα, πρέπει να αποφεύγονται. Μπορούν πολύ εύκολα να καταλήξουν σε πνιγμό.

8 Στις μικρές ηλικίες, όταν τα παιδιά βρίσκονται σε σκάφος πρέπει πάντα να φοράνε εγκεκριμένα σωσίβια και να επιβλέπονται.

9 Μεγάλη προσοχή απαιτείται και όταν τα παιδιά ασχολούνται με διάφορα θαλάσσια αθλήματα: Να φορούν πάντα εγκεκριμένα σωσίβια, ακόμα και εάν κολυμπούν καλά. Εφόσον θέλουν να ασχοληθούν με θαλάσσια σπορ, όπως ιστιοπλοΐα, σκι, ιστιοσανίδα και καταδύσεις, είναι σημαντικό να παρακολουθήσουν πρώτα, μαθήματα σε εξειδικευμένες σχολές και να μάθουν να ακολουθούν τους κανόνες του κάθε αθλήματος.

10 Σε περίπτωση που μεγαλύτερα παιδιά, κάνουν καταδύσεις και υποβρύχιο ψάρεμα, πρέπει να χρησιμοποιούν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Να ακολουθούν πιστά τους κανόνες ασφαλείας, να είναι συνδεδεμένα με την ειδική σημαδούρα, για να διακρίνονται από διερχόμενα σκάφη και να είναι πάντα συνοδευόμενα.

Κολύμπι σε λίμνες και ποτάμια

Μην μάθετε τα παιδιά να πλησιάζουν κοντά σε φουσκωμένο χείμαρρο ή ποτάμι, γιατί εάν πέσουν μέσα μπορεί να πνιγούν. Για τον ίδιο λόγο,δεν πρέπει να κολυμπούν σε ποτάμι, όταν υπάρχει δυνατό ρεύμα και να αποφεύγουν τις βουτιές σε λίμνη, όταν τα νερά είναι θολά. Τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να πλησιάζουν και να σκύβουν πάνω από πηγάδια, στέρνες και αρδευτικά κανάλια, γιατί αν πέσουν μέσα κινδυνεύουν ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους!

Προσοχή στα παγωτά

Τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν τις αλλοιωμένες τροφές, τα λιωμένα παγωτά και τα ληγμένα προϊόντα. Με τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος δηλητηρίασης. Δεν βάζουμε ποτέ πίσω στην κατάψυξη τρόφιμα που έχουν ήδη αποψυχθεί.

Στην πισίνα

Μην αφήσετε ποτέ τα παιδιά μόνα τους ακόμη και στις παιδικές πισίνες! Η απουσία σας μπορεί να αποβεί μοιραία. Μην τους επιτρέπετε να παίζουν και να τρέχουν στον περίγυρο της πισίνας, καθώς τρέχοντας ή παίζοντας, μπορούν εύκολα να γλιστρήσουν και να τραυματιστούν σοβαρά. Στην πισίνα, όπως και στη θάλασσα, είναι σημαντικό να μάθουν να κάνουν βουτιές, μόνον εφόσον βεβαιωθούν ότι τα νερά είναι αρκετά βαθιά και δεν υπάρχουν εμπόδια.

Καλές διακοπές και να προσέχετε!!

Πηγή: Έθνος

Register and Claim Bonus at williamhill.com