Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Το ιστορικό και το πολιτιστικό απόθεμα της Ηπείρου, στο επίκεντρο της επίσκεψης του Ν.Ξυδάκη

Προτάσεις, για να ενταχθούν ορισμένα στοιχεία του ηπειρωτικού πολιτισμού στα Μνημεία Άυλου Πολιτισμού της Unesco

«Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ήπειρο, η οποία μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της ταυτότητας και της ανάπτυξης στην περιοχή, αποτελεί στόχο του υπουργείου Πολιτισμού», επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί από το απόγευμα στην περιοχή.Ο υπουργός, πέραν των επισκέψεων σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, θα έχει συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες και φορείς, καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχει η σκέψη να καταρτιστούν κάποιες προτάσεις, για να ενταχθούν ορισμένα στοιχεία του ηπειρωτικού πολιτισμού στα Μνημεία Άυλου Πολιτισμού της Unesco.

Ειδικότερα, τόνισε: «Έχουμε κάποιες σκέψεις για την παραδοσιακή μουσική, για το δίκτυο των Μαστοροχωριών και των γεφυριών, που αποτελούν μοναδικά στοιχεία σε όλη τη μεσογειακή λεκάνη και περιοχή». Αύριο το πρωί, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου με αντικείμενο το γεφύρι της Πλάκας αλλά και τις δυνατότητες ανάδειξης και αξιοποίησης του πλουσιότατου πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής».Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Ξυδάκης θα επισκεφτεί το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, ενώ θα συνεχίσει την περιοδεία του στην αρχαία Νικόπολη στην Πρέβεζα, αλλά και στην Άρτα, η οποία, όπως είπε, έχει τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία στην Ελλάδα και το μοναδικό στο χώρο ΤΕΙ παραδοσιακής μουσικής.

Αφορμή για την περιοδεία του υπουργού στην Ήπειρο είναι εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου του Ηπειρώτη φιλολόγου, δασκάλου και ιστορικού, Λαοκράτη Βάσση, αυτή την ώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

πηγή: epirusgate.blogspot.gr

Σχετικά Άρθρα