Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασφυκτικές πιέσεις δανειστών για πλεόνασμα 2% - Διαφωνίες και σε εργασιακά, ασφαλιστικό, ΦΠΑ

Ασφυκτικές πιέσεις ασκούν μέχρι αυτή την ώρα οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να υπαναχωρήσει σε αξιώσεις σε ασφαλιστικό, εργασιακά αλλά και πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να ανοίξουν την κάνουλα της ρευστότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και από πηγές του μεγάρου Μαξίμου, οι ευρωπαίοι και το ΔΝΤ δεν μετακινούνται από το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα που ζητούν να μειωθεί από το 3% το πολύ μέχρι 2%, ενώ η ελληνική πλευρά επεδίωκε 1,2%-1,5%.

Η απόκλιση αυτή, προκύπτει από τις διαφορετικές εκτιμήσεις των δύο πλευρών ως προς το ρυθμό ανάπτυξης: Η Αθήνα εκτιμά ότι θα είναι 1% επί του ΑΕΠ ενώ η Κομισιόν προβλέπει ότι θα κυμανθεί στο 0,5% του ΑΕΠ.

Αντίστοιχες πιέσεις ασκούνται για εργασιακά, ΦΠΑ και ασφαλιστικό, θέματα που θεωρεί κόκκινες γραμμές η κυβέρνηση. Γεγονός που κάνει πηγές της κυβέρνησης να λένε ότι «είμαστε ακόμη στην αρχή» στα συγκεκριμένα θέματα. Προφανώς οι αξιώσεις των πιστωτών, θα μπουν στο «τραπέζι» της τηλεδιάσκεψης του EuroWorking Group, το απόγευμα.

Οι πληροφορίες περί ασφυκτικών πιέσεων για πρωτογενές πλεόνασμα, εργασιακό, ασφαλιστικό και ΦΠΑ, υπήρχαν από νωρίς το πρωί, ωστόσο το μέγαρο Μαξίμου τις επιβεβαίωσε πριν από λίγο.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα