Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο σήμερα στα Γιάννενα

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη, στις έξι το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων, 62 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα στην Ήπειρο. Μεταξύ άλλων κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πολυδρόσου, Κομποτίου, Πέτα – Κλειστού, Κιρκιζάτων, Χαλκιάδων, Κολομοδίων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ωρωπού, Τύριας, Ζαλόγγου, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζίτσας και ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας.
Απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν λάβει μεταξύ άλλων και μαζικοί φορείς αγροτοκτηνοτρόφων από την Πρέβεζα, ο Εμπορικός Σύλλογος και η ΕΛΜΕ Πρέβεζας αλλά και το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων Άρτας – Πρέβεζας.
Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει από την Πρέβεζα στις 3.30 μ.μ. στο χώρο μπροστά από το παλιό ΚΤΕΛ.
Στο κάλεσμά τους οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηπείρου σημειώνουν ότι “θα δώσουμε το αγωνιστικό “παρών” ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Εργατικών Κέντρων Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας και δεκάδων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Συντονίζουμε τα βήματά μας με όλους αυτούς που βρέθηκαν δίπλα μας και έχουν στηρίξει τους αγώνες μας. Αγώνες που έφεραν ουσιαστικές ανάσες όπως το αφορολόγητο”.Εξηγούν τους λόγους που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και τονίζουν ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να εμπιστευτούμε την δύναμή μας και συσπειρωμένοι στους αγροτικούς συλλόγους και τις Ομοσπονδίες μας να οργανώσουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας μεταξύ άλλων:
-Άμεσα μέτρα για την αναπλήρωση του εισοδήματος τους από ζημιές
-Μείωση κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, ζωοτροφές. Επιδότηση ζωοτροφών, δωρεάν νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων. Στήριξη της εγχώριας παραγωγής.
-Κατώτατες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμποροβιομηχάνων.
-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος, των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ. Αύξηση των συντάξεων σε 600Ε τον μήνα, για τους αγροτοκτηνοτρόφους, με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση των εισφορών για την Υγεία, σύνταξη στα 60 χρόνια για τον αγρότη και στα 55 για την αγρότισσα.
-Καμιά μείωση του αφορολόγητου ορίου που κατακτήσαμε στα μπλόκα. Αύξησή του στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
-Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το ζωϊκό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς καθυστερήσεις
Register and Claim Bonus at williamhill.com