Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Θέλετε να φτάσετε μέχρι τα… 100; Ζήστε το ονειρό σας!

Το να προκαλείτε συνεχώς τον εαυτό σας να ζει νέες εμπειρίες σας οδηγεί όχι μόνο στην ευτυχία αλλά και την μακροζωία.

Πιθανόν να έχει συμβεί και σε σας: σε κάποια φάση της ζωής σας αποφασίσατε να κάνετε κάτι τελείως διαφορετικό, να βγείτε από τα καθιερωμένα, να ξεπεράσετε τον εαυτό σας ή να τον ανταμείψειτε με μια εμπειρία που ονειρευόσασταν για πολλά χρόνια. Έτσι, το γεγονός αυτό να είναι για σας μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής σας. Ακόμη και τώρα, όταν μιλάτε γι' αυτό, νιώθετε κάποια έξαψη. Εκτός από τις αναμνήσεις, ίσως να σας άφησε και μια διαφορετική ιδέα για τον εαυτό σας, να ανέβασε την αυτοπεποίθησή σας, να σας έκανε πιο κοινωνικούς, να ενίσχυσε την αίσθηση του ποιος ή ποια είστε και τι μπορείτε να καταφέρετε. Έρευνες αναφέρουν ότι όσο πιο πολύ προκαλούμε τον εαυτό μας βιώνοντας αξέχαστες εμπειρίες τόσο περισσότερο ζούμε! Εάν η ζωή σας σας φαίνεται πληκτική, ακολουθήστε αυτά τα μυστικά για να στρώσετε το δρόμο για τα καλύτερα της ζωής.

Γίνετε εθελοντές
Ο καλύτερος τρόπος όχι μόνο για να δημιουργήσετε κορυφαίες εμπειρίες, αλλά και να φροντίσετε ώστε να συνεχίσουν να ζείτε ωραίες και δυνατές στιγμές, είναι να γίνετε μέρος μια ευρύτερης κοινότητας που κάνει τον κόσμο καλύτερο μέρος. Από πού να ξεκινήσετε; Απλώς πάρτε μέρος σε έναν σκοπό και αφήστε το να εξελιχθεί από εκεί. Το πάθος θα ακολουθήσει τη δράση.

Προκαλέστε τον εαυτό σας
Οι περίοδοι που παλεύουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες είναι αυτό που οι άνθρωποι θεωρούν τις πιο απολαυστικές εποχές της ζωής τους» γράφει ο Μιχάι Τσικζεντμιχάι, διευθυντής του Κέντρου Ποιότητας Ζωής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, στο πρωτόλειο έργο του Ροή: Η ψυχολογία της ευτυχίας (εκδόσεις Καστανιώτη). Ο ίδιος συμβουλεύει να θέσετε ένα δύσκολο στόχο και να ακολουθήσετε τα βήματα που θα οδηγήσουν στην επιτυχία. Η πρόκληση μπορεί να είναι σωματική, πνευματική ή ένας συνδυασμός, όπως το να μάθετε να παίζετε κιθάρα, να διαβάσετε την πλήρη εργογραφία του Προυστ ή να τρέξετε σε μαραθώνιο.

Αγοράστε εμπειρίες, όχι πράγματα
Οι εμπειρίες κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Οι διακοπές μας εντυπώνονται. «Οι άνθρωποι λένε "Δόξα τω Θεώ που πήγα σε αυτές τις διακοπές και πέρασα καλύτερα από ποτέ". Δεν τους ακούς να λένε κάτι τέτοιο για την αγορά ενός ακριβού αυτοκινήτου». Καιρός λοιπόν να κάνετε ένα ταξιδάκι με κάποιον αγαπημένο σας.

Ονειρευτείτε το μέλλον
Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε περισσότερο αξιομνημόνευτες εμπειρίες, πρέπει να έχετε μια ερωτική σχέση με το μέλλον. Η δημιουργία μιας πολύχρωμης εικόνας θα σας δώσει την ενέργεια για να προχωρήσετε μπροστά.

Πηγή: http://omorfamystika.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com