Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Θρίλερ με την εξαφάνιση του 75χρονου ηγούμενου

Εντατικές έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και των Φιλιατών, καθώς και στην παλαιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων, διεξάγονται από αστυνομία, πολίτες και ιερείς, για τον εντοπισμό του 75χρονου ηγούμενου της ιστορικής Ιεράς Μονής Παγανιών, αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Κανάτα, η τύχη του οποίου αγνοείται από το απόγευμα της 1ης Μαϊου.

Το γεγονός έχει κινητοποιήσει ιδιαίτερα την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας Φιλιατών και Γηρομερίου, όπου ανήκει η Μονή Παγανιών, στην οποία ο μοναχός βρίσκεται από το 1975.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της αδελφής του, Μαργαρίτας Κανάτα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ο ηγούμενος μετέφερε την ίδια από την Μονή, όπου τον επισκέφτηκε, στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, προκειμένου να ταξιδέψει για την Αθήνα όπου διαμένει. Δύο ώρες αργότερα, η κ. Κανάτα, προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, τόσο στο κινητό όσο και στο σταθερό τηλέφωνο, όμως δεν πήρε απάντηση.

Η κ. Κανάτα εξέφρασε φόβους για τη ζωή του αδελφού της, καθώς, όπως είπε, αντιμετώπιζε προβλήματα και πρόσθεσε ότι χθες ενημερώθηκε και η αστυνομία για την εξαφάνισή του.

Η Ιερά Μονή Παγανιών βρίσκεται κοντά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας στην παλιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων, είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και υπήρξε μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου. Η Μονή κτίστηκε το 1652, στην πορεία των αιώνων άντεξε στις καταστροφές και αποτελεί ιερό τόπο προσκυνήματος.

πηγή: epiruspost.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com