Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Βαρουφάκης: Η ευρωζώνη αν δεν αλλάξει δεν έχει μέλλον

«Καμία χώρα δεν έπρεπε να εισέλθει σε ένα τόσο σαθρά δομημένο κοινό νόμισμα»

«Η ευρωζώνη δεν έχει μέλλον αν δεν αλλάξει» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Κατά την άποψή του «καμία χώρα δεν έπρεπε να εισέλθει σε ένα τόσο σαθρά δομημένο κοινό νόμισμα, ιδίως μια χώρα βαθιά ελλειμματική όπως η δική μας», επισημαίνει όμως ότι «αν προσπαθήσουμε να κάνουμε όπισθεν θα βρεθούμε προ δυσάρεστου απροόπτου».

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα μπορεί χωρίς νέο δάνειο, υπό την προϋπόθεση να γίνει μια σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους» και χαρακτηρίζει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «σημαντικό πολιτικό αντίπαλο».

Ο υπουργός Οικονομικών απαντά επίσης σε όσους τον κατηγορούν για ναρκισσισμό: «Διαβεβαιώ εκείνους που ανέχονται την αυτοεποίθηση με την οποία η κυβέρνηση λέει «όχι» στις καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών ότι προκύπτει όχι από ναρκισσισμό αλλά από τη λαϊκή εντολή που πήραμε στις 25 Ιανουαρίου», λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης διαψεύδει δε ότι στο τελευταίο Eurogroup ακούστηκαν οι χαρακτηρισμοί «χαρτοπαίκτης», «ερασιτέχνης», «τυχοδιώκτης»... «Θα ήταν πράγματι βαριές αν είχαν εκστομιστεί. Δεν εκστομίστηκαν όμως. Το κλίμα στο Eurogroup της Ρίγας ήταν σε προσωπικό επίπεδο πολιτισμένο. Σε πολιτικό επίπεδο η θέση της ελληνικής κυβέρνησης αντιμετωπίστηκε με μια εχθρότητα που ξένισε ακόμα και ιθύνοντες της Ε.Ε.», σημειώνει.

πηγή: www.newsbeast.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com