ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:«Τώρα μετράμε καμένα στρέμματα, στο Μάτι μετρούσαμε φέρετρα»

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή με θέμα τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την χώρα και τα μέτρα αποκατάστασης των πυρόπληκτων.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι έγιναν λάθη και τόνισε ότι «περάσαμε κάτω από τον πήχη που βάλαμε εμείς». Εν συνεχεία έκανε σύγκριση της διαχείρισης των καταστροφικών πυρκαγιών που έκαψαν τεράστιες δασικές εκτάσεις με τη διαχείρισή της τραγωδίας στο Μάτι. «Στη μία περίπτωση δυστυχώς μετρούσαμε καμένα στρέμματα και στην άλλη μετρούσαμε φέρετρα», τόνισε και επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Τσίπρα τονίζοντα ότι δεν ανέφερε ουδέποτε «συγγνώμη» για το Μάτι.

Εν συνεχεία έδωσε απάντηση για τις αναφορές του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού περί «εντολής μη κατάσβεσης», κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και σημείωσε ότι ο κ. Σπανός ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι κάποιοι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά στην Εύβοια.

Register and Claim Bonus at williamhill.com