Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

ΟΟΣΑ: Οι Ελληνες δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους

Ερευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης αποκάλυψε πως οι Ελληνες είναι συγκριτικά με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ λιγότερο ικανοποιημένοι από την ζωή τους.

Τα αποτελέσματα ονομάζεται «Δείκτης Καλύτερης Ζωής» και αναφέρει πως το 51% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν πιο θετικές εμπειρίες σε μια μέση ημέρα (συναισθήματα ηρεμίας, υπερηφάνεια για επιτεύγματα, απόλαυση, κλπ) από ό,τι αρνητικές (πόνος, ανησυχίες, θλίψη, ανία, κλπ). Το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, που είναι 76%.

Τα θέματα που έχουν χαρακτηριστεί από τον ΟΟΣΑ ως καθοριστικής σημασίας είναι: Ασφάλεια, Στέγαση, Εργασία, Εισόδημα, Ισορροπία μεταξύ εργασίας και ελεύθερου χρόνου, Ικανοποίηση από τη ζωή, Υγεία, Παιδεία, Διακυβέρνηση, Κοινότητα και Περιβάλλον. Στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Πολωνία διάλεξαν την ικανοποίηση από τη ζωή ως κορυφαία προτεραιότητα. Αντίθετα την υγεία επέλεξαν στη Ρωσία, την Νορβηγία, την Ισλανδία, την Γαλλία και την Αυστρία.

Στην Ελλάδα, το μέσο νοικοκυριό έχει διαθέσιμο κατά κεφαλήν εισόδημα 19.095 δολάρια (16.951 ευρώ) ετησίως, λιγότερο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, που είναι 23.938 δολάρια (21.268 ευρώ) τον χρόνο.

Σχετικά με την απασχόληση, το 51% των ατόμων ηλικίας 15 έως 64 ετών στην Ελλάδα έχουν μια αμειβόμενη εργασία, κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ για την απασχόληση, που είναι 65%. Το 61% των ανδρών έχουν μια αμειβόμενη εργασία, σε σύγκριση με το 42% των γυναικών, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξισορρόπηση οικογένειας και σταδιοδρομίας.

Οι άνθρωποι στην Ελλάδα εργάζονται 2.034 ώρες ετησίως, περισσότερο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, που είναι 1.765 ώρες.

Στην Ελλάδα, το 67% των ενηλίκων ηλικίας 25-64 ετών έχουν πτυχίο Λυκείου, ποσοστό μικρότερο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, που είναι 75%.

Οσον αφορά την Υγεία, το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση στην Ελλάδα είναι σχεδόν 81 χρόνια, υψηλότερο κατά έναν χρόνο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ (80 χρόνια). Το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες είναι σχεδόν 83 χρόνια, σε σύγκριση με 79 για τους άνδρες.

Η προσέλευση των ψηφοφόρων, ένα μέτρο εμπιστοσύνης του λαού στην κυβέρνηση, και της συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική διαδικασία, ήταν 62% κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εκλογών, και πάλι κάτω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ (72%). Ο ΟΟΣΑ συλλέγει τέτοιες πληροφορίες σε συνεχή βάση από το 2011.

Μέχρι σήμερα έχει λάβει περισσότερες από 60.000 απαντήσεις, σε περισσότερες από 180 χώρες.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com