Παλαιοπάνου : Όπως πρέπει σε Ολυμπιονίκη, η υποδοχή του Ντούσκου την ερχόμενη Δευτέρα, από ΝΟΙ και Γιάννενα

Της Ασπασίας Βελονάκη

Ο Στέφανος Ντούσκος έγινε ο 5ος Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης στην Ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας, στο Τόκιο, αλλά ο πρώτος «χρυσός» της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα. Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) επικοινώνησε με την πρόεδρο του συλλόγου του, του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, Μάρθα Παλαιοπάνου, μετά την επιτυχία του αθλητή του ΝΟΙ.

«Μόνο υπερηφάνεια για αυτόν τον υπεραθλητή! Ο Στέφανος Ντούσκος απέδειξε ότι η γιαννιώτικη κωπηλασία πρωταγωνιστεί και εκτός συνόρων! Για μία ακόμη φορά έχουμε Ολυμπιονίκη από την πόλη μας, για πρώτη φορά “ χρυσό” για την Ελλάδα και τα Γιάννενα,» δήλωσε η Μάρθα Παλαιοπάνου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την Αντωνία Σβάιερ, τους Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Παναγιώτη Μηλιώτη μέχρι και τον «χρυσό» σήμερα Στέφανο Ντούσκο, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων «γεννά» Ολυμπιονίκες.

Ο αδελφός της προέδρου του ΝΟΙ, Τόλης Παλαιοπάνος, δε ήταν ο προπονητής του Στέφανου Ντούσκου στον ΝΟΙ από τις πρώτες… κουπιές του στη λίμνη Ιωαννίνων, όταν ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το άθλημα, αλλά και στην εθνική. Με προπονητή τον Τόλη Παλαιοπάνο πήρε και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο Βαρέζε, ο Στέφανος Ντούσκος, καθώς ο Παλαιοπάνος ήταν επιφορτισμένος με τον Ντούσκο στην εθνική από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον περασμένο Ιούνιο.

Η Μάρθα Παλαιοπάνου... φυσικά και δεν κοιμόταν τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/7), όταν το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε μαζί της, λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Στέφανο Ντούσκο. Η πρόεδρος του ΝΟΙ ήταν πασιχαρής και στην ερώτηση αν περίμενε το χρυσό μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου, απάντησε: «Το χρυσό μετάλλιο δεν το περιμέναμε, αλλά σίγουρα περιμέναμε το μετάλλιο. Δεν ήταν έκπληξη η πρόκρισή του στον τελικό. Η πορεία του στο Παγκόσμιο, στην Προ-ολυμπιακή ρεγκάτα το έδειχνε. Ο Στέφανος έχει κάνει πολύ μεγάλη πορεία, είχε προσηλωθεί στον στόχο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η αναβολή τους αποτέλεσε ένα πλεονέκτημα, αφού κέρδισε χρόνο για να βελτιώσει πολλά. Το σκιφ είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο αγώνισμα και θέλει πάρα πολύ καλή τεχνική».

Η πρόεδρος του ΝΟΙ, Μάρθα Παλαιοπάνου, εξήγησε για την προετοιμασία του Στέφανου Ντούσκου μέχρι τη στιγμή του τελικού, μέχρι τη στιγμή που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: «Η προετοιμασία του Στέφανου Ντούσκου γινόταν στον Σχοινιά με την εθνική, αλλά μία φορά την εβδομάδα ερχόταν στα Γιάννενα και ο Ναυτικός Ομιλος Ιωαννίνων του παρείχε ό,τι χρειαζόταν για να μπορεί να συνεχίζει απρόσκοπτα την προπόνησή του, παρά το lock down εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Θέλω να τονίσω πως αρωγός για να μπορεί να κάνει προπόνηση στη λίμνη των Ιωαννίνων ο Στέφανος Ντούσκος υπήρξε η Περιφέρεια Ηπείρου, τόσο από τον Περιφερειάρχη μας Αλέξανδρο Καχριμάνη όσο και από τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαυρογεώργο, ο οποίος μας έδωσε ειδική άδεια για να μπορεί ο Στέφανος να κάνει τις προπονήσεις του μέσα στο νερό στη λίμνη Ιωαννίνων και όχι στο εργόμετρο».

Η Μάρθα Παλαιοπάνου περιέγραψε τον Στέφανο Ντούσκο με τα εξής λόγια: «Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με ήθος και αξιοπρέπεια. Είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων, αλλά και αγωνιστής, όπως απέδειξε και σήμερα! Μόνο υπερηφάνεια για αυτόν τον υπεραθλητή! Απέδειξε ότι η γιαννιώτικη κωπηλασία πρωταγωνιστεί και εκτός συνόρων! Για ακόμη μία φορά έχουμε “χρυσό” Ολυμπιονίκη από την πόλη μας».

Στο τέλος, η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, Μάρθα Παλαιοπάνου, αποκάλυψε αναφορικά στην υποδοχή που επιφυλάσσει ο ΝΟΙ στον «χρυσό» Ολυμπιονίκη: «Στα Γιάννενα, ο Στέφανος Ντούσκος αναμένεται να φτάσει τη Δευτέρα (2/8). Η πόλη θα υποδεχτεί τον Στέφανο Ντούσκο παρουσία όλων των εκπροσώπων των τοπικών φορέων, καθώς και των εκπροσώπων των ΜΜΕ, όπως αρμόζει σε έναν “χρυσό” Ολυμπιονίκη!».

Register and Claim Bonus at williamhill.com