ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σε δημοπρασία πολυτελή αυτοκίνητα από …50 ευρώ!

Δύο δημοπρασίες αυτοκινήτων έχει προγραμματίσει η ΑΑΔΕ για τον Ιούλιο σε Καλαμάτα και Ηγουμενίτσα.
 
Αυτοκίνητα από 50 ευρώ, φορτηγά από 500 ευρώ και δίκυκλα από 100 ευρώ εκποιεί ο πρώην ΟΔΔΥ σε Καλαμάτα και Ηγουμενίτσα τον Ιούλιο. Όσοι λοιπόν επιθυμούν να αποκτήσουν ένα φθηνό αυτοκίνητο με δόσεις από τον πρώην ΟΔΔΥ θα πρέπει να μεταβούν την 1η Ιουλίου στην Καλαμάτα και στις 21 Ιουλίου στην Ηγουμενίτσα καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε πως σε αυτά τα τελωνεία θα πραγματοποιηθούν δημοπρασίες οχημάτων.
Οι τιμές εκκίνησης στα αυτοκίνητα της δημοπρασίας ξεκινούν από τα 50 ευρώ και αγγίζουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.
 
Η διακήρυξη της ΑΑΔΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Στις 01/07/2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ. στο ισόγειο του Τελωνείου Καλαμάτας, πλατεία Τελωνείου Καλαμάτας, θα γίνει προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν α) μεμονωμένα οχήματα για κυκλοφορία, β) δίκυκλα για κυκλοφορίας, γ) σε ομαδική εκποίηση για ΟΤΚΖ, δ) δίκυκλα για διάλυση και ε) λεωφορείο για διάλυση τα οποία προέρχονται προέρχονται από τα αζήτητα του Τελωνείου, κατασχεμένα και τα κρατικά αποσυρόμενα από την κυκλοφορία, κ.λπ. με τιμή εκκίνησης αυτή που αναφέρεται στη διακήρυξη. Ο τόπος φύλαξης των δημοπρατούμενων οχημάτων είναι το Τελωνείο Καλαμάτας. Στις τιμές εκποίησης συμπεριλαμβάνεται ο αναλογών ΦΠΑ».
 
Για τα προς κυκλοφορία οχήματα η εγγύηση είναι 300 ευρώ οι δε προσφορές για να γίνουν δεκτές πρέπει να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης η μία από την άλλη κατά 50 ευρώ τουλάχιστον. Για τα προς κυκλοφορία μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα η εγγύηση είναι 100 ευρώ και οι προσφορές για να γίνουν δεκτές πρέπει να διαφέρουν κατά 20 ευρώ. Για τα ΟΤΚΖ η εγγύηση συμμετοχής είναι 100 ευρώ. Για τις μοτοσυκλέτες και μοτοδήλατα για διάλυση η εγγύηση συμμετοχής είναι 50 ευρώ. Οι προσφορές για τα παραπάνω για να γίνουν δεκτές να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης και η μία από την άλλη κατά 20 ευρώ τουλάχιστον.
 
Αμέσως μόλις τελειώσει η πλειοδοσία για κάθε όχημα καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει το 20% της τιμής κατακύρωσης (προκαταβολή). Το υπόλοιπο 80% της τιμής πλειοδοσίας διακανονίζεται υποχρεωτικά μέσα σε 30 συνεχείς ημέρες από την επόμενη ημέρα της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας είτε σε μετρητά είτε σε δόσεις.
 
Ο πλειοδότης εφόσον το επιθυμεί μπορεί να διακανονίσει το υπόλοιπο με εφάπαξ καταβολή του τιμήματος. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται έκπτωση σε ποσοστό 30% στο σύνολο (100%) της τιμής πλειοδοσίας.
 
Οι τιμές εκκίνησης των αυτοκινήτων προς εκποίηση ξεκινούν από τα 600 ευρώ και φτάνουν έως τις 4.000 ευρώ.
 
 
 
Δημοπρασία στην Ηγουμενίτσα
 
Την Τετάρτη 21 Ιουλίου και ώρα 10:00 θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Ange Pallas, Αγίων Αποστόλων 63, προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν 38 επιβατικά, 3 φορτηγά, ένα δίκυκλο, κ.ά.
 
Το πιο εντυπωσιακό και πιο ακριβό αυτοκίνητο που εκποιείται στην Ηγουμενίτσα αφορά σε μία Maserati Ghibli με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2015 με τιμή εκκίνησης τις 30.000 ευρώ.
 
Στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων αντίστοιχα μοντέλα κοστίζουν πάνω από 75.000 ευρώ.
 
Στον αντίποδα το φθηνότερο αυτοκίνητο της λίστας δημοπρασίας στην Ηγουμενίτσα αφορά σε μία Mercedes-Benz 190 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1990 και τιμή εκκίνησης τα 50 ευρώ!
Στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αντίστοιχα μοντέλα πωλούνται έναντι 2.800 ευρώ.
Ένα Mazda MX-5 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2001 αναμένεται να προσελκύσει πάρα πολλούς υποψήφιους αγοραστές εξαιτίας της πολύ χαμηλής τιμής εκκίνησης η οποία έχει οριστεί στα 1.000 ευρώ.
 
Στην ελληνική αγορά αντίστοιχα αυτοκίνητα πωλούνται πάνω από 4.500 ευρώ.
 
Αν κάποιος είναι λάτρης της ταχύτητας τότε η BMW M3 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 που κοσμεί τη λίστα της δημοπρασίας αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές εξαιτίας και της πολύ χαμηλής τιμής εκκίνησης η οποία έχει οριστεί στις 2.500 ευρώ.
 
Αντίστοιχα μοντέλα στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένων πωλούνται από 18.500 ευρώ.
 
Αν κάποιος αναζητά τη γαλλική πολυτέλεια τότε το Peugeot 607 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2003 και τιμή εκκίνησης τα 600 ευρώ μάλλον θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες τους.
 
Στην αγορά των μεταχειρισμένων η τιμή διάθεση της γαλλικής λιμουζίνας ξεκινούν από 5.000 ευρώ.
 
Αν πάλι κάποιος αναζητά το διάσημο roadster της Mercedes-Benz που δεν είναι άλλο από την SLK τότε το αυτοκίνητο που εκποιείται με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 και τιμή εκκίνησης τα 500 ευρώ μάλλον θα αποτελέσει μεγάλο δέλεαρ.
 
Άλλωστε αντίστοιχα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην εγχώρια αγορά πωλούνται πάνω από 5.500 ευρώ.
 
Αν πάλι κάποιος αναζητά ένα φθηνό αλλά μεγάλο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο τότε η Renault Laguna diesel που εκποιείται στην Ηγουμενίτσα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2008 και τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ μάλλον αποτελεί μία καλή επιλογή.
 
Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων πωλούνται έναντι 5.000 και 6.000 ευρώ.
 
Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη λίστα με τα οχήματα που εκποιούνται στην Ηγουμενίτσα.
Register and Claim Bonus at williamhill.com