Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Νάντια Σίντου,συζήτησε με Μητσοτάκη και Φον ντερ Λάιεν

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, συνομίλησαν με πολίτες και απάντησαν σε ερωτήσεις τους.

«Η αρχαία αγορά ήταν ο τόπος του δημοκρατικού διαλόγου και θεωρήσαμε καλή ιδέα να συναντηθούμε με πολίτες που θα μας ρωτήσουν για το σχέδιο το οποίο δεν είναι για τους λίγους» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την συζήτηση με τους πολίτες.

«Είναι καταπληκτικό να βλέπω διά ζώσης τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το Σχέδιο Ανάκαμψης. Χαίρομαι που βλέπω νέους ανθρώπους. Για τη νέα γενιά έγινε το Ταμείο Ανάκαμψης. Είμαι σίγουρη πως μετά την φριχτή πανδημία και τις επιπτώσεις της στην Οικονομία, το Next Generation EU σκοπεύει να βοηθήσει τη νέα γενιά» σημείωσε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Νάντια Σίντου-Μαντέλα, διευθύνουσα σύμβουλος επιχείρησης ζωοτροφώΠρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, Βιοζωής Α.Ε. (Βιομηχανία παραγωγής ζωοτροφών με έδρα τα Ιωάννινα).: Καλησπέρα, είμαι επιχειρηματίας, διοικώ μία βιομηχανία σύνθετων ζωοτροφών. Λένε ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Ήθελα να ρωτήσω πώς το Ταμείο θα στηρίξει τις βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις;

Ursula von der Leyen: Όπως είπατε, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Έχετε πληγεί πολύ σοβαρά από την κρίση αυτή, αν και ήσασταν απολύτως υγιείς, καινοτόμες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αλλά με δεδομένο αυτό το σοκ το σωστό ήταν να θεσπίσουμε το Next Generation EU. Ένα δισεκατομμύριο από το ελληνικό σχέδιο θα επενδυθεί για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι επενδύσεις είναι πολύ σημαντικές για εσάς, αλλά ως επιχειρηματίας γνωρίζετε ότι είναι σημαντικό να έχετε πρόσβαση σε δανεισμό με ευνοϊκούς όρους. Και αυτό είναι κομμάτι του σχεδίου, καθώς χρειάζεστε πρόσβαση στο κεφάλαιο για να επενδύσετε αργότερα μόνοι σας και να κάνετε τα απαραίτητα βήματα, για να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν, με τη δύναμη της καινοτομίας τους, να δώσουν ώθηση στην οικονομία.

Σχετικά Άρθρα