Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στόχος η καταπολέμηση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου

Το υπουργείο Παιδείας για τη συνέχιση των Προγραμμάτων Εκπαίδευσης παιδιών Ρομά

Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τους αρμόδιους εποπτευόμενους φορείς, σχεδιάζει μια συνεκτική, ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πολιτική για την καταπολέμηση της Πρόωρης Εγκατάλειψης του Σχολείου, η οποία περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης, παρέμβασης και αντιστάθμισης και καλύπτει όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και κατάρτισης. Τα μέτρα αυτά με τη μορφή ολοκληρωμένων πράξεων, στην πλειονότητά τους, μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθηση κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Τα παραπάνω αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού κ. Μαυρωτά με θέμα «Συνέχιση Προγραμμάτων Εκπαίδευσης των Παιδιών Ρομά».

Επίσης γίνεται γνωστό ότι στο εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-20 και ειδικότερα στον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος» και στον Ειδικό Στόχο 1 προβλέπονται δράσεις για τη μείωση του ποσοστού πρόωρης εγκατάλειψης της σχολικής εκπαίδευσης και για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση.

Οι στοχευμένες αυτές δράσεις για την εκπαίδευση των παιδιών Ρομά θέτουν ως στόχο τη συστηματική απεικόνιση της υφιστάμενης κατάστασης των Ρομά σε επίπεδο εκπαίδευσης και την ένταξη των παιδιών Ρομά στη σχολική πραγματικότητα, με στόχο τη μείωση της σχολικής διαρροής και αποτυχίας, και τέλος την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με σκοπό την αύξηση του επιπέδου του λειτουργικού εγγραμματισμού τους.

Ο κ. Κουράκης τονίζει ότι το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνέχιση των Προγραμμάτων Εκπαίδευσης των παιδιών Ρομά.

πηγή: www.newsbeast.gr (Καλόγηρος Βασίλειος)

Σχετικά Άρθρα