Ο Δήμος Πρέβεζας θυμάται και τιμά τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου

Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την 19η Μαΐου, ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους , διοργανώνει συμβολικές δράσεις τιμής .
Πιο συγκεκριμένα:
•Από αύριο Τετάρτη 19 έως και το Σάββατο 22 Μαΐου , το Δημαρχείο θα φωτιστεί με κίτρινο φως, ενώ θα υψωθεί και το λάβαρο του Πόντου.
•Παράλληλα στον πύργο του Ρολογιού του Αγίου Χαραλάμπους θα προβληθεί ο αετός των Κομνηνών της Τραπεζούντας , ιστορικό σύμβολο των Ελλήνων του Πόντου.
•Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας σε ειδική συνεδρίαση θα εκδώσει ψήφισμα στο οποίο θα γίνεται αναφορά στα γεγονότα της Γενοκτονίας, ενώ θα ζητείται η αναγνώρισή της σε Διεθνές Επίπεδο.
•Ο Δήμος Πρέβεζας θα συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει αύριο Τετάρτη ώρα 20:00 στην πλατεία της Τ.Κ Νέας Σινώπης ο Σύλλογος “Διογένης” , με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των 353.000 χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας .Αντίστοιχη συμμετοχή ο Δήμος θα έχει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαΐου και ώρα 19:00 στην πλατεία της Τ.Κ Νέας Σαμψούντας από τον σύλλογο “Αμισός” με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και αναφορά στο γεγονός της Γενοκτονίας.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων και περιορισμένη συμμετοχή προσκεκλημένων.
Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, ο Δήμος Πρέβεζας θα διοργανώσει δράσεις που θα αναδείξουν σε όλο τους το εύρος την ιστορία και την προσφορά των Ελλήνων του Πόντου στον αγώνα για την ελευθερία και την “οικοδόμηση” της νέας Ελλάδας, με ήδη προγραμματισμένη για το Νοέμβριο, ημερίδας για την συμβολή των Ποντίων στην Επανάσταση του 21.
Register and Claim Bonus at williamhill.com