Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΑΣΕ: Σφοδρός βομβαρδισμός χωριού στην ανατολική Ουκρανία

Οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσαν σήμερα πως υπήρξαν χθες μάρτυρες ενός βομβαρδισμού "του πλέον έντονου" αφότου ξεκίνησαν, στα μέσα Φεβρουαρίου, οι μάχες γύρω από το στρατηγικής σημασίας χωριό Σιρόκινε, κοντά στο μεγάλο λιμάνι της Μαριούπολης (ανατολική Ουκρανία), καθώς και συγκεντρώσεις στρατευμάτων.

Ο ΟΑΣΕ κατέγραψε εκρήξεις σε απόσταση 300 μέτρων από ένα από τα σημεία παρατήρησης που διαθέτει στην περιοχή, γεγονός που ανάγκασε το προσωπικό του να μετακινηθεί.

"Στις 26 Απριλίου, μία ειδική αποστολή επιτήρησης διαπίστωσε στο Σιρόκινε αυτό που θεωρείται πως είναι ο πιο έντονος βομβαρδισμός από την έναρξη των μαχών στην περιοχή στα μέσα Φεβρουαρίου του 2015", ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση ο οργανισμός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Στη διάρκεια των 12 τελευταίων ωρών και κατά τη σύνταξη της έκθεσης αυτής, η αποστολή διαπίστωσε τη συνεχιζόμενη ανταλλαγή σποραδικών πυρών ελαφρών όπλων, πολυβόλων, ρουκετών RPG και αυτόματων πυρών από εκτοξευτήρες ρουκετών", προσθέτει ο ΟΑΣΕ από την έδρα του στη Βιέννη.

Καθ» όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο ΟΑΣΕ κατέγραψε από δύο σημεία παρατήρησης που βρίσκονται ανατολικά και δυτικά του Σιρόκινε 69 βολές από άρματα μάχης, 191 από όλμους 83 χιλιοστών και 153 βολές από όλμους 120 χιλιοστών.

Χθες το πρωί, δύο "ισχυρές" εκρήξεις, πιθανόν από βολές πυροβολικού, σημειώθηκαν περίπου 300 μέτρα από σημείο παρατήρησης του ΟΑΣΕ σε ένα χωριό που τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης 1,5 χλμ. δυτικά του Σιρόκινε, αναγκάζοντας τους παρατηρητές να καταφύγουν σε άλλο φυλάκιο. Νωρίς το απόγευμα, πυρά ξέσπασαν στον δρόμο από τη Μαριούπολη, στρατηγική πόλη την οποία κατέχει η κυβέρνηση σε απόσταση 20 χλμ.

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος του ΟΑΣΕ εντόπισε επίσης 11 άρματα μάχης και τέσσερα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, καθώς και μονάδες πεζικού, να διασχίζουν το Κουλικόβε, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, 15 χλμ. βόρεια του Σιρόκινε, διευκρίνισε ο οργανισμός, που καταγράφει τακτικά ανταλλαγές πυρών πυροβολικού κοντά στο ανατολικό μέτωπο, παρά την εκεχειρία που προβλέπεται από τις συμφωνίες του Μινσκ οι οποίες επιτεύχθηκαν τον Φεβρουάριο.

Επιπλέον, τις τρεις προηγούμενες ημέρες το αεροσκάφος κατέγραψε την παρουσία 17 αρμάτων μάχης, τριών ολμοβόλων και 60 οχημάτων μεταφοράς προσωπικού σε μία περιοχή υπό τον έλεγχο των ανταρτών, 50 χλμ. βόρεια του Σιρόκινε, σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ.

πηγή: www.epirusportal.gr

Σχετικά Άρθρα