Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΚΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία, αποδεικνύει περίτρανα την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης

“Στο ίδιο έργο θεατές …

Λίγες μόνες μέρες μετρά το άνοιγμα των Λυκείων στα Γιάννενα και ήδη καταγράφουμε τα πρώτα κλειστά τμήματα. Μετά το 6ο ΕΠΑΛ στην αρχή της βδομάδας, στον κατάλογο έρχεται να προστεθεί το 3ο ΕΠΑΛ, κι ακολουθούν κι άλλα.

Η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία, αποδεικνύει περίτρανα την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο, πετά το «μπαλάκι» της ατομικής ευθύνης στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Μέσα σε όλα αυτά, εντείνεται μέρα με τη μέρα το «αλαλούμ» με τα self-test. Μια διαδικασία που οι μαθητές και οι γονείς τους είναι υπεύθυνοι να το κάνουν, να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, να εκτυπώσουν τη δήλωση (εφόσον έχουν εκτυπωτή) και να καταθέσουν τα αποτελέσματα στο σχολείο. Το πώς λειτουργεί αυτό το εγχείρημα το βλέπουμε καθημερινά στην πράξη. Γονείς και μαθητές να τρέχουν κάθε δυο μέρες από φαρμακείο σε φαρμακείο να διασφαλίσουν τεστ, προβληματισμός για το αν γίνονται σωστά, αμφιβολία για το κατά πόσο τα αποτελέσματα που δηλώνονται είναι τα πραγματικά… Γίνεται ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση, όχι μόνο τζογάρουν την υγεία μαθητών – εκπαιδευτικών- γονέων αλλά στήνουν ένα ακόμη επικίνδυνο σόου για τις επικοινωνιακές τους ανάγκες.

Συνεχίζουν να γυρνούν την πλάτη σε ουσιαστικά ζητήματα όπως, η ανάγκη να γίνονται συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε επίπεδο σχολικής μονάδας από νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να διασφαλίζεται η εγκυρότητα της ιατρικής πράξης και να διερευνάται η διασπορά του ιού σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Αρνούνται την άμεση υλοποίηση ενός οργανωμένου και επαρκούς σχεδιασμού, για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και να υλοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων που καταθέτουν το εκπαιδευτικό, μαθητικό και γονεϊκό κίνημα ένα χρόνο τώρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή. Αντί η κυβέρνηση να δώσει απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ασφαλή επανέναρξη των σχολείων, για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα μορφωτικά κενά, οι πραγματικές παιδαγωγικές και ψυχικές ανάγκες των μαθητών, για το μόνο που προβληματίζεται είναι πώς να μοιράσει τα δις του ταμείου ανάκαμψης στους εφοπλιστές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Να σταματήσει επιτέλους η λειτουργία των σχολείων με το σύστημα «ακορντεόν».

Να σταματήσει το τζογάρισμα της ζωής εκπαιδευτικών – μαθητών –γονέων.

Απαιτούμε:

– Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

– Προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό.

– Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.

– Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί.

– Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

-Να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο.”

Σχετικά Άρθρα