Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικό το καλό πρωινό για την προστασία της καρδιάς

Περισσότερα από 27 χιλιάδες άτομα εξέτασε ομάδα ερευνητών της σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σε σχέση με το πρωινό που τρώνε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που δεν τρώνε συστηματικά πρωινό αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation υποδηλώνει ότι η έλλειψη του πρωινού γεύματος ασκεί πίεση στην υγεία του σώματος.

Η έρευνα διήρκεσε 16 χρόνια και συμμετείχαν σε αυτήν άντρες ηλικίας από 45 μέχρι 82 ετών. Κατά τη διάρκεια των 16 ετών σημειώθηκαν τουλάχιστον 1500 καρδιακές προσβολές. Εκείνοι που δεν έτρωγαν πρωινό είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιοπάθειες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το σωστό είναι να τρώμε πάντα όταν ξυπνάμε το πρωί και κατά προτίμηση μέσα στην πρώτη ώρα. Ακόμη και λίγο όπως τονίζουν είναι καλύτερο από το τίποτα. Προειδοποιούν παράλληλα ότι το να τρώμε μια φορά το μεσημέρι δημιουργεί μεγάλες πιθανότητες αύξησης της αρτηριακής πίεσης, της παχυσαρκίας και του διαβήτη που μπορούν να βλάψουν την καρδιά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σχετικά Άρθρα