Οι Ηπειρώτες του Εξωτερικού, τιμούν τα 200 χρόνια της παλιγγενεσίας

Πάλι με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ασχολήθηκε το Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού στην τελευταία συνεδρίασή του.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο θα οργανώσει κεντρική εκδήλωση σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής. Κεντρική Ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Διευθύντρια της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων Διδάκτωρ Ιστορικός-Αρχαιολόγος
κ. Βάϊα Οικονομίδου. Το θέμα της εκδήλωσης θα είναι: «Ο κρίσιμος ρόλος τωνΚοννέκ Ηπειρωτών στην Επανάσταση του 1821!». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακάτικατ- στην αγγλική γλώσσα με ZOOM στις 27 Μαρτίου 2021 και ώρα 13:00 (Est U.S.A.καιΚολων 19:00 (Ελλάδος). Θα χαιρετίσουν ο Γεν. Διευθυντής της Γ. Γ. Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης και η Πρέσβειρα της Ελλάδος στηνίαΟυάσιγκτον κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλο τον κόσμο.07.04. Τα στοιχεία παρακολούθησης είναι ZOOM Meeting ID: 839 7271 7616, Pass Code: Greek2010 (Orv ist www.panepirotic.org)

Οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών ενημέρωσαν για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν ή πραγματοποίησαν:

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία, την δική της εκδήλωση-ημερίδα την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και ώρα 14:00 με θέμα: «Ηπειρώτες και Επανάσταση» με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή και στρατηγικό αναλυτή Λυγερό. ( Κοίταξε το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-Deltio-T-THL-7-3-2021-.pdf (panepirotiki.eu) .

Η Ηπειρωτική Ομοσπονδία Ωκεανίας (Αυστραλία) θα πραγματοποιήσει δύο δικές της εκδηλώσεις:

Χοροεσπερίδα ομιλία και χαιρετισμούς την Κυριακή, 11 Απριλίου 2021και ώρα 14:00 στην Μελβούρνη.

Το Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 ώρα 19:00 στο Σύδνεϋ (με την Πανηπειρωτική ́Ενωση Νέας Νότιας Ουαλίας).

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας έχει προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

 •   Διάλεξη για τις Σουλιώτισσες τον Απρίλιο.
 •   Διάλεξη για τις Ηπειρώτισσες του Αγώνα στη Βρισβάνη το Μάιο.
  •   Διάλεξη για το όραμα του Πατροκοσμά για το ελληνικό έθνος τον Ιούνιο στο Σύδνεϋ
  •   Διάλεξη για τον Χειμαρριώτη Χατζημιχάλη Νταλιάνη το Σεπτέμβριο.
  •   Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών Ηπείρου:το Μάρτιο στο ελληνικό κολλέγιο Alphington Grammar School και

   το Σεπτέμβριο στο Ελληνικό Κολλέγιο Αγίου Ιωάννη. .

   Η κάθε μία Ομοσπονδία θα εκδώσει δική της ανακοίνωση/πρόσκληση με τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων.

   Ο κ. Δήμου ενημέρωσε το Δ.Σ. για την Κεντρική Εκδήλωση της ́Ενωσης των Εθνικοτοπικών Οργανώσεων που θα γίνει στις 25 Μαρτίου 2021και ώρα 15:00 (Ελλάδος) με κεντρικό oμιλητή τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου και με θέμα: «Κοιτίδες ελληνικού πολιτισμού και διασπορά». Η σύνδεση είναι δυνατή μέσω του συνδέσμου: https://zoom.us/j/91877807797 .

   Τέλος το Δ.Σ. ασχολήθηκε και με το Συνέδριο-Γεν.Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 24-25 Ιουλίου 2021 διαδικτυακά.

   Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας
   Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Register and Claim Bonus at williamhill.com