Μ. Κριθαρίδης: «Εγκληματικές ευθύνες» του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας, για την κατάσταση στο ΕΣΥ

Το ΜέΡΑ25, με δήλωση του εκπροσώπου του Μιχάλη Κριθαρίδη, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας και ιδιαίτερα της Αθήνας, όπως περιγράφουν καθημερινά και καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές, είναι δραματική».

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, προσθέτει ο κ. Κριθαρίδης, που ένα χρόνο τώρα δεν έχει κάνει τίποτα για να ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας, αντί να ακούσει αυτούς τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, τους διώκει και προσπαθεί να τους συκοφαντήσει. Κατηγορεί μάλιστα τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ότι «οι ευθύνες τους είναι εγκληματικές και όσο οι μέρες περνάνε τόσο μεγαλύτερες γίνονται».

Προσθέτει ότι «άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη ζωή τους τόσο από τον κορονοϊό, όσο και από την μετατροπή του ΕΣΥ σε δημόσια υποδομή υγείας για την αντιμετώπιση μιας και μόνο νόσου, τη στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές για να μην κακοκαρδίσει τους ολιγάρχες». Το ΜέΡΑ25 ζητάει από την κυβέρνηση, να προχωρήσει άμεσα στην πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Register and Claim Bonus at williamhill.com