Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Αδειάζουν την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων… Μόλις τέσσερις αστυφύλακες για τα Τζουμέρκα!

Με κριτήρια που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και τις ανάγκες ενός παραμεθόριου νομού αποφασίζει για μία ακόμη φορά το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο αδειάζει την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Με την ανακοίνωση της νέας κατανομής οργανικών θέσεων αποκαλύφθηκε ότι η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνση μειώνεται κατά 137 άτομα!

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Αστυνομικό Τμήμα Πραμάντων. Αστυνομεύει την μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση του νομού, ορεινή και με δεκάδες απομακρυσμένους οικισμούς, και σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα αυτό θα πρέπει να το κάνει με τέσσερις μόλις αστυφύλακες!!!

Η μείωση των οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση, οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις αλλά και οι μετακινήσεις αστυνομικών στη Θράκη ίσως και στα νησιά, δημιουργούν εκρηκτικό τοπίο με την αστυνομία να κινδυνεύει να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των πολιτών για βοήθεια.

Σημειώνεται δε ότι για δύο χρόνια κλείνει οριστικά η στρόφιγγα για μεταθέσεις Αστυνομικών, που πασχίζουν μάταια εδώ και χρόνια μέσω της μοριοδότησης να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους.

Την ίδια ώρα το προσωπικό των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στο Νομό, ο οποίος αποδεδειγμένα λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου ναρκωτικών ουσιών και όπλων, γεγονός το οποίο καταγράφεται άλλωστε από τις καθημερινές επιτυχίες που σημειώνονται.

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση που διαμορφώνεται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων, η οποία χαρακτηριστικά σημειώνει:
«Το αρνητικό κλίμα δεν ανατρέπεται, καθώς ορισμένες από τις υπηρεσίες μας κινδυνεύουν «με λουκέτο», αφού το 40% περίπου των αστυνομικών απασχολείται σε πάρεργα, όπως επιδόσεις δικογράφων, στρατιωτικών εγγράφων, έκδοση ταυτοτήτων, διαβατηρίων, δελτίων κατοχής κυνηγετικών όπλων κ.α., ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει σημαντικά το γεγονός ότι απαιτείται μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων στα γήπεδα, αλλά και στις πορείες, οι οποίες πραγματοποιούνται σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Η Ένωσή μας θέλοντας να κοιτάζει στα μάτια τον συμπολίτη αλλά και τον συνάδελφο, θα κάνει όλες εκείνες τις απαραίτητες προσπάθειες, τόσο σε υπηρεσιακό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να αρθεί αυτή η αδικία και ενισχυθεί με αστυνομικό προσωπικό η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, η δύναμη της οποίας έχει πάρει την κατιούσα».

Η Ένωση καλεί του βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους και να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση καθώς Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.

« Η έκκληση δεν γίνεται για συντεχνιακούς λόγους, αλλά για να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των πολιτών του νομού μας, τους οποίους οφείλουμε να στηρίξουμε και όχι να εγκαταλείψουμε στην τύχη τους.

Είναι στιγμή ευθύνης για όλους μας να αποδείξουμε έμπρακτα πως η πολιτεία λειτουργεί συντεταγμένα, δίδοντας ίσες ευκαιρίες στους πολίτες αυτής της χώρας, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας.

Ο πολύπαθος και ακριτικός αυτός νομός της χώρας μας, πιστεύουμε πως αξίζει τουλάχιστον μια καλύτερη αντιμετώπιση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

πηγή: www.epiruspost.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com