Στα Γιάννενα το Σαββατοκύριακο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στα Ιωάννινα θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η ΠτΔ θα παρακολουθήσει πανηγυρική εκδήλωση στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, η οποία θα μεταδοθεί διαδικτυακά για το κοινό στον σύνδεσμο https://youtu.be/rNO6Tf1u_Vw, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου θα παραστεί στη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων στις 10:30 και ακολούθως θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων.

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της Covid-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Η είσοδος στον Ιερό Ναό θα επιτραπεί μόνο σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό ατόμων βάσει μικρού πρωτοκόλλου (12 άτομα με μάσκες και τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου) για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Το ίδιο θα ισχύσει και στην κατάθεση στεφάνου που θα πραγματοποιηθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.