Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για να ζήσεις 3 χρόνια παραπάνω....

Είναι κοινό μυστικό, το γεγονός ότι, η άθληση σε κάθε της μορφή, επιδρά θετικά στον οργανισμό και την ψυχολογία των ανθρώπων.
Ωστόσο, αυτό που διαπιστώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς, είναι ότι πάνω από το ένα τέταρτο των ανθρώπων του πλανήτη δεν έχουν συνείδηση του πόση ώρα περπατούν καθημερινά.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 7.400 ενήλικες, ανάλογα με τη χώρα, το 14% έως 37% των ενηλίκων δεν προσέχουν καθόλου πόση ώρα αφιερώνουν στο βάδισμα κάθε μέρα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες και όπως μεταδίδει το «onmed.gr», μισή ώρα γρήγορο περπάτημα την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον καρδιαγειακό κίνδυνο κατά 11% και να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής. Ακόμα και 15 λεπτά μέτριας σωματικής άσκησης καθημερινά, μπορεί να «χαρίσει» έως τρία χρόνια ζωής παραπάνω.
«Η επίγνωση είναι το πρώτο βήμα για μια υγιή καρδιά. Το να προσέχουμε πόσο περπατάμε, θα έπρεπε να είναι τόσο απλό, όσο το να παρακολουθούμε τι τρώμε», δήλωσε η δρ Κάθριν Τάουμπερτ, επικεφαλής επιστήμονας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καρδιάς.

Σχετικά Άρθρα