Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Επανεξέταση της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη στην Strategic Initiatives Foods, ξεκινά η κυβέρνηση

H εταιρεία μεταβιβάστηκε στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς με πολύ χαμηλό τίμημα

Επανεξέταση της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη στην Strategic Initiatives Foods σκοπεύει να ξεκινήσει η κυβέρνηση το αμέσως προσεχές διάστημα, όπως τουλάχιστον διαμηνύουν βουλευτές από την Ηπειρο και μας μεταφέρουν παραγωγοί της περιοχής.


Σύμφωνα με τους τελευταίους, εκπρόσωποι της κυβέρνησης ισχυρίζονται ότι θα επανεξεταστούν οι όροι της πώλησης, θεωρώντας ότι η εταιρεία μεταβιβάστηκε στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς με πολύ χαμηλό τίμημα. Σήμερα η SI Foods Limited ελέγχει το 82,35% του κεφαλαίου της εταιρείας και ακολουθούν η Δωδώνη ΑΕ με 9,75%, η ΕΑΣ Θεσπρωτίας με 1,60%, η ΕΑΣ Ιωαννίνων με 1%, η ΕΑΣΠρεβέζης με 2,40% και η ΕΑΣ Πωγωνίου με 2,90%.Εντωμεταξύ είμαστε σε αναμονή της δημοσίευσης του ισολογισμού της εταιρείας για την προηγούμενη χρονιά.

Πάντως οι δικές μας πληροφορίες είναι ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά τα θεμελιώδη της μεγέθη, όχι λόγω της εσωτερικής αγοράς αλλά λόγω του εξωτερικού, όπου πλέον η εταιρεία έχει εστιάσει την στρατηγική της. Πηγές υποστηρίζουν ότι η στρατηγική της επικεντρώνεται στην Αμερική και την Αυστραλία, πετυχαίνοντας πέρυσι τον διπλασιασμό των ποσοτήτων που εξάγει προς τις συγκεκριμένες αγορές.

Και στις δύο αγορές, ο σχεδιασμός της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη είναι να αναπτύξει παράλληλα και το γιαούρτι αλλά και τη φέτα, πετυχαίνοντας στρατηγικές εμπορικές συνεργασίες με τις μεγαλύτερες λιανεμπορικές αλυσίδες που υπάρχουν.Υπενθυμίζεται ότι ειδικότερα στην αγορά της Αμερικής η εταιρεία έχει υπογράψει συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς τυροκομικών στις ΗΠΑ, την Arthur Schuman Inc, με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ.

πηγή: epirusgate.blogspot.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com