Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Αδυναμία ανασυγκρότησης της Δημοτικής Αστυνομίας βλέπουν οι δήμαρχοι

Την αδυναμία ανασυγκρότησης Δημοτικής Αστυνομίας σε πολλούς δήμους, αφού εκτιμώνται σε 1.100 τα κενά που θα δημιουργηθούν με τον νέο τρόπο κάλυψης των θέσεων, επισήμαναν οι δήμαρχοι κατά τη συνεδρίαση, την Τρίτη, του ΔΣ της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος).

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αστυνομία πρόκειται να ανασυγκροτηθεί μέσω της εθελοντικής επιστροφής από την ΕΛ.ΑΣ., της υποχρεωτικής επιστροφής όσων μετατάχθηκαν με την κινητικότητα και της επιστροφής όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η επιστροφή από την ΕΛ.ΑΣ., όπου εντάχθηκαν 1543 δημοτικοί αστυνομικοί, είναι εθελοντική. Οι 554 που απορροφήθηκαν σε άλλα υπουργεία -καλύπτοντας κενά (σωφρονιστικά ιδρύματα, νοσοκομεία κ.α.)- δεν πρόκειται να επιστρέψουν, ενώ 214 βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα. Τελικά προβλέπεται ότι μόνο 1756 από τους 2864 δημοτικούς αστυνομικούς, που υπήρχαν πριν, θα επιστρέψουν στους δήμους.

Συγχρόνως, η ρύθμιση που προβλέπει επιστροφή πρώην δημοτικών αστυνομικών στη θέση τους, θα έχει ως αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να αποστερηθούν άλλες υπηρεσίες των δήμων από πτυχιούχους. Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στη Δημοτική Αστυνομία της πρωτεύουσας υπήρχαν πολλοί πτυχιούχοι που έχουν απορροφηθεί σε άλλες θέσεις όπου αξιοποιούνται οι γνώσεις τους.

Το πρόβλημα με τους πτυχιούχους

«Τους πτυχιούχους τούς έχουν εντάξει σε άλλες θέσεις. Τουλάχιστον ας είναι εθελούσια η επιστροφή αυτής της κατηγορίας, ας δούμε τι κενά θα έχουμε, κι ας καλύψουμε κάποια ουσιώδη κενά από τις προσλήψεις που έχει εξαγγείλει ο κ. Κατρούγκαλος» σημείωσε.

Καθώς το άρθρο 19 παρ. 4 του σχετικού νομοσχεδίου ζητά να «μετατάσσονται αυτοδικαίως» οι δημοτικοί αστυνομικοί αυτής της κατηγορίας, η ΚΕΔΕ ζητά να υπάρξει αλλαγή και να τίθεται στη διακριτική ευχέρεια των συγκεκριμένων υπαλλήλων η επιστροφή τους ή μη στη Δημοτική Αστυνομία.

Σε ό,τι αφορά τα κενά που θα δημιουργηθούν μετά τις μετακινήσεις προσωπικού, η ΚΕΔΕ ζητά να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις από το ΑΣΕΠ και να υπάρξει διαδημοτική κατανομή.

Εν γένει, για τον διορισμό επιτυχόντων στο ΑΣΕΠ, η ΚΕΔΕ ζητά σε περίπτωση κατά την οποία οι υπάλληλοι που είναι σε οριστικούς πίνακες διοριστέων δεν δείξουν ενδιαφέρον, να κληθούν μέσω ΑΣΕΠ οι επιλαχόντες μέχρι να καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός και εξαντληθεί ο κατάλογος των επιλαχόντων.

πηγή: www.tanea.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com