Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Δεν επηρεάζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η απόφαση του ΣτΕ για τις μετεγγραφές

Κανένα ζήτημα δεν προκύπτει για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ή για όσους μετεγγράφησαν από αυτό εντός του ακαδημαϊκού έτους, από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που βάζει

πλαφόν στις μετεγγραφές φοιτητών στις σχολές. Αυτό τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, καθησυχάζοντας όσους φοιτητές ανησύχησαν, καθώς, όπως διευκρίνισε, η απόφαση αφορά μόνο τις Αρχιτεκτονικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ.
«Η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι δεσμευτική για κανένα Πανεπιστήμιο εκτός από τις δύο Σχολές. Αυτό σημαίνει για το Πανεπιστήμιό μας ότι τόσο οι μετεγγραφές που έχουν γίνει στο Ίδρυμα , όσο και οι μετεγγραφές που έγιναν σε άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, δεν αντιμετωπίζουν κανένα απόλύτως πρόβλημα. Δεν υπάρχει λόγος αναστάτωσης», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας όμως πως στο άμεσο μέλλον το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, μετά το Πάσχα θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο για την εξομάλυνση του προβλήματος που έχει προκύψει με τις μετεγγραφές στα πανεπιστήμια. Ο υπουργός τόνισε ότι θα εφαρμοστούν εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχουν δικαίωμα μετεγγραφής επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που προέρχονται από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ή είναι ορφανοί κλπ, όπως ίσχυε έως τώρα.

Ο κ. Καψάλης τόνισε πως γενικότερα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν επηρεάστηκε από το νέο πλαίσιο για τις μετεγγραφές φοιτητών, αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρχει ένα ξεκάθαρο καθεστώς, που θα είναι σε γνώση όλων πριν ακόμη επιλέξουν Σχολές και Πανεπιστήμια.

Στο μεταξύ, κοντά στην επιστροφή στην εργασία τους βρίσκονται οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που τελούν υπό καθεστώς διαθεσιμότητας, αν και ακόμη δεν έχει ληφθεί η σχετική απόφαση από την πολιτεία. Η δυνατότητα θα τους δοθεί με πρωτοβουλία του ίδιου του Πανεπιστημίου, το οποίο θα αναλάβει να καλύψει το 25% της μισθοδοσίας τους. «Αυτό αποτελεί, ωστόσο, μια προσωρινή λύση περιμένοντας την τελική νομοθετική ρύθμιση που πιστεύουμε πως θα είναι ευνοϊκή για το Ίδρυμα», σημείωσε.

πηγή: www.vimanews.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com