Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Focus: Ο Βαρουφάκης ζήτησε έλεος από το ΔΝΤ

Περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ φαίνεται να ζήτησε ανάμεσα στα άλλα η επικεφαλής του ΔΝΤ από τον Γιάννη Βαρουφάκη, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, την ίδια ώρα που σύμφωνα με το Focus ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών ζητούσε έλεος.

Μάλιστα, το DPA κάνοντας την αποκάλυψη αυτή, αναφέρει ότι το ΔΝΤ είναι ένας ιδιαίτερα σκληρός διαπραγματευτής: «Οι άλλοι δανειστές στην Ευρώπη είναι πιο ευέλικτοι από το ΔΝΤ», σχολιάζει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως «οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα σε Βρυξέλλες και Αθήνα». Επιπλέον, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο κύκλους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι, η κυβέρνηση των Αθηνών προσπαθεί να πείσει το ΔΝΤ να χαλαρώσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση προς την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα το γερμανικό περιοδικό Focus αναφέρει πως η Ελλάδα ζήτησε έλεος από το ΔΝΤ, δηλαδή να μην επιμείνει στις περικοπές ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου.

Η Λαγκάρντ ζήτησε να διενεργηθεί εμπεριστατωμένος έλεγχος στην Αθήνα

Με γραπτή δήλωσή της, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Βαρουφάκη, στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, η κα Λαγκάρντ υπογραμμίζει ότι «η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων», τονίζοντας ότι «ο υπουργός Βαρουφάκης και εγώ ανταλλάξαμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήσαμε ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων. Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και καλωσόρισα τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει προσεχώς στις 9 Απριλίου».

Στη συνέχεια, η κα Λαγκάρντ επισημαίνει στη γραπτή δήλωσή της:

«Εξέφρασα την εκτίμησή μου για τη δέσμευση του υπουργού για τη βελτίωση της δυνατότητας των τεχνικών κλιμακίων να συνεργαστούν με τις Αρχές για τη διεξαγωγή της δέουσας επιμέλειας (due diligence) στην Αθήνα και για την ενίσχυση των συζητήσεων σχετικά με την πολιτική με τις ομάδες στις Βρυξέλλες, και οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν και πάλι τις εργασίες τους την Δευτέρα. Επανέλαβα ότι το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο για να συνεργαστεί με τις Αρχές για να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και απασχόλησης».

Πηγή:www.iefimerida.gr

Register and Claim Bonus at williamhill.com