Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

«Βροχή» κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς αγροτών… Δεσμεύτηκαν ακόμη και οι επιδοτήσεις

Την μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτών της Ηπείρου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει καμία προειδοποίηση.

Δάνεια από το παρελθόν, τα οποία έρχονται από την Αγροτική Τράπεζα και άλλες οφειλές προς το δημόσιο, απόρροια της δεινής οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται, έχουν ως αποτέλεσμα το άδειασμα εκατοντάδων λογαριασμών....

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις υπόλογοι βρίσκονται ακόμη και οι εγγυητές των δανείων ενώ περιουσιακά στοιχεία που έχουν μπει ως υποθήκη, κινδυνεύουν από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθούν στις τράπεζες.

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής γης βρίσκονταν υποθηκευμένο στην πάλαι ποτέ κραταιά Αγροτική Τράπεζα, και σήμερα στην Πειραιώς.

Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου τα τραπεζικά καταστήματα προχώρησαν ακόμη και στην κατάσχεση των επιδοτήσεων, όπως είναι η ενιαία ενίσχυση. Κι αυτό παρότι οι επιδοτήσεις έχουν ακατάσχετο!

Μόνο στην περιοχή της Άρτας, σύμφωνα με όσα είπε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κατέρης, το τελευταίο δίμηνο έχουν γίνει κατασχέσεις σε περισσότερες από τετρακόσιες περιπτώσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κατασχεθεί ακόμη και χρήματα επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα τα οποία είχαν κατατεθεί στην τράπεζα από πελάτες τους. Μάλιστα επρόκειται για ποσά άνω των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Το πρόβλημα κάθε μέρα γίνεται και μεγαλύτερο. Οι λογαριασμοί αδειάζουν... Αγρότες, αγροτικές επιχειρήσεις και κατ΄ επέκταση ο πρωτογενής τομέας οδηγούνται στην πλήρη καταστροφή.

πηγή: www.epiruspost.gr