Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 261

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ο Καβάφης πάει σχολείο» και στα Γιάννενα

«Ο Καβάφης πάει σχολείο» είναι το πρωτοποριακό πρόγραμμα που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και το Αρχείο Καβάφη, και το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε έξι σχολεία των Ιωαννίνων με επτά τρίωρες συναντήσεις.

«Ο Καβάφης πάει σχολείο» περιλαμβάνει έξι προγράμματα και τα Γιάννενα είναι η πρώτη πόλη εκτός Αθηνών στην οποία πραγματοποιούνται, παρουσιάζοντας από την πρώτη κιόλας στιγμή τρομερό ενδιαφέρον από την πλευρά των μαθητών, καθώς προσεγγίζουν τον ποιητή μέσω των βιωματικών τους εμπειριών.
Ευχαριστίες για τη συνεργασία εξέφρασε η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Βάσω Μέγα.

Ο project manager Θοδωρής Χιώτης επισήμανε πως στόχος τους είναι οι μαθητές από απλοί θεατές να γίνουν οι ίδιοι καλλιτέχνες, εφόσον το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη συγγραφή μίας δικής τους βιωματικής ποίησης στα θρανία.

Εξάλλου, μέσω του «Καβάφης hip-hop» οι μαθητές θα συνδέσουν την ποίηση με τον χορό ως μία μορφή τέχνης και έκφρασης, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο μουσικός παραγωγός Jeff Gonzalez.

«Ως διαχρονική αξία της ελληνόφωνης ποίησης ο Καβάφης μπορεί να συνδεθεί απόλυτα με ένα σύγχρονο είδος χορού, όπως το hip-hop. Παρ' όλη τη μελαγχολική διάθεση και τις τάσεις εγκλεισμού που παρουσιάζει, οι μαθητές ταυτίζονται με την ποίησή του, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις τους να είναι θεαματικές», ανέφεραν οι Θοδωρής Χιώτης και Jeff Gonzalez.

πηγή: www.vimanews.gr

Σχετικά Άρθρα